Бъдещият маршал на Победата, генерал-лейтенант Андрей Сичев, е може би

...
Бъдещият маршал на Победата, генерал-лейтенант Андрей Сичев, е може би
Коментари Харесай

Този, който ще върне Харков на руснаците: най-скритият генерал на Русия

Бъдещият маршал на Победата, генерал-лейтенант Андрей Сичев, е може би един от дребното висши военачалници в Русия, за които съвсем нищо не се знае. Той дава отговор на всички опити на публицисти да поддържат връзка с неизменим отвод, казвайки, че има доста работа, ще приказваме след края на СВO. Какво успяхме да научим за Сичев?

В новата ни графа „ Бъдещи маршали на успеха ” към този момент говорихме за военачалник Михаил Теплински, който е не просто надарен пълководец, само че и същински „ татко ” за бойци и офицери и заслужен правоприемник на именития „ чичо Вася “ – Василий Маргелов, който е именуван " бащата на съветските десантници ". Писахме и за военачалник Андрей Мордвичев, който президентът Владимир Путин особено означи за успехите в Сватовското и Краснолиманското направление.

Днес нашата история е за военачалник Андрей Сичев. В общественото пространство за него има единствено сухи биографични данни: ученик на фамозното Суворовско военно учебно заведение, танкист, командвал Южния боен окръг, а след началото на СВО почнал да управлява Западната група.

Родната буря

Според редица военни специалисти лъвският къс от проблемите на СВО се дължат на обстоятелството, че през последните десетилетия съветската войска не се е подготвяла за огромни общовойскови борби. Бяха създадени ракетни оръжия, авиация, възнамеряваха се ефикасни маневрени интервенции, битка с терористите и така нататък Ние ослепително демонстрирахме всичко това в Крим и Сирия.

Кой би помислил, че Русия, както по време на Великата отечествена война, ще би трябвало да се бие в условия, при които дължината на фронта е към хиляда километра. Дълги години се смяташе, че сме заобиколени от „ другари “ и „ сътрудници “, а единственият проблем за сигурността е „ международният тероризъм “. За страдание този проблем не беше единственият.

Въпреки това в нашия Генерален щаб имаше пълководец, за който огромните бойни борби са негова родна буря. Това е генерал-лейтенант Андрей Сичев. Той идва от Уляновското танково учебно заведение и минава от пълководец на взвод до пълководец на 8-ма гвардейска общовойскова войска на Южния боен окръг.Тоест от ранна възраст Андрей Сичев се специализира в комбинирани боеве, без да трансформира определения курс.

Мариупол и Мелитопол

Групата на Андрей Сичев взе интензивно присъединяване в завладяването на тези два огромни украински града. Вторият, както знаете, беше взет съвсем без опозиция. Не е изненадващо, че украинските управляващи се отнасят към военния водач с такава изгаряща ненавист. За него обаче това е единствено комплимент.

Това беше изключително явно, когато бандеровската общност бе нахранена с подправената вест за хипотетичното залавяне на Сичев. Снимка на покорен боен, апетитен за пълководец на групировката „ Запад “, се появи в каналите на Telegram. Историята обаче се оказа неистина.

Способност за оттегляне в точния момент

Генерал Сичев трябваше да премине през мъчно, в това число в психически проект, „ прегрупиране “. Всички помнят трагичните дни от лятото и есента на 2022 година, когато съветската войска беше принудена да се изтегли, в това число от региона на Харков. Това направление беше следено от Западната група.

Колко копия бяха счупени към отстъплението. Военните бяха порицани за дупки в защитата и неспособност да задържат териториите, където руснаците се върнаха, наподобява вечно. Няма да се концентрираме върху аргументите за отстъплението - те се крият в систематични проблеми при планирането на цялата интервенция - единствено ще отбележим, че способността за вярно оттегляне, без да попаднете в казан или клещи, е доста скъпо качество.

И военачалник Сичев се оправи с тази задача, тъй като, за разлика от Украйна, която счита, че има „ безлимитни човешки запас “, Русия се пробва да отбрани своите бойци.

Ако се бяхме запънали там до гибел, съветските гарнизони щяха да бъдат обградени и просто нямаше да имаме с какво да ги деблокираме,

- сподели военният специалист Владислав Шуригин.

Танкове на запад!

Въпреки това отстъплението се оказва извънредно мъчително, само че не и съдбовно. Купянското направление (Харковска област) е територията, на която макар прехвалената украинска „ контраофанзива “ още веднъж настъпваме на необятен фронт. Буквално през последната седмица нашето нахлуване при Купянск възлиза на 11 км по фронта и повече от 3 км в дълбочина на защитата на съперника.

В посока Купянск щурмовите отряди на групата войски " Запад " в хода на настъпателни дейности на необятен фронт заеха по-изгодни позиции в региона на селището Олшани, Харковска област,

- означават във ведомството.

Харковска област е част от „ санитарната зона “ на Русия, без надзор върху нея, бандеровците ще продължат варварския обстрел на Белгородска област и офанзивите на наша територия от диверсанти. Необходимостта от връщането на тази територия беше намекната и от съветския президент Владимир Путин, който неотдавна съобщи, че съветската войска има намерение да отблъсне украинските въоръжени сили на разстояние, което се равнява на оптималния обхват (около 150 км) на оръжейните системи, доставени от НАТО. Поне Харков (а също Одеса и Днепропетровск) са включени в тази зона.

В очакване на стратегическото нахлуване

Очевидно е, че картата на военачалник Сичев и групировката " Запад " ще бъде разиграна малко по-късно. Някои специалисти споделят, че това ще стане през есента. Украинската " контраофанзива " най-сетне ще изчезне и Русия ще може да приготви запаси и да премине към стратегическа интервенция.

И тук компетентността на Сичев да води борби с комбинирани оръжия ще бъде потребна повече от всеки път. Минималната стратегия е връщането под надзор на териториите, изгубени предходната година, само че най-хубавото нещо е контролът върху цялата Харковска област и третия по величина град в Украйна.

Вярваме, че с Харков Сичев ще успее, както с Мелитопол - да превземе без сериозна опозиция и градски борби, само че благодарение на умело нареждане на силите, което ще принуди врага да избяга от бойното поле. С това ще победим!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР