Бъдещият (бившият) финансов министър Асен Василев обяви, че от Нова

...
Бъдещият (бившият) финансов министър Асен Василев обяви, че от Нова
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Асен Василев прати пенсионерите да пият една студена вода. Радев и Слави попречиха на Нинова да стане шеф на парламента

Бъдещият (бившият) финансов министър Асен Василев разгласи, че от Нова година добавки ще има единствено за бедните пенсионери.

А единствено преди три дни тържествено даде обещание, че от 1 януари 2022-а нито един пенсионер няма да получи по-ниска пенсия от в този момент даваните, които са с добавка от 120 лв..

Гласувалите за Политическа партия пенсионери, както и негласувалите възрастни, да пият една студена вода и да се сърдят единствено на себе си, сподели Велизар Енчев в ефира на Българска национална телевизия.

За протокола ще отбележа, че Асен Василев е пореден в антисоциалната си политика. Като длъжностен финансов министър отхвърли справедливото искане на Българска социалистическа партия за индексацията на пенсиите по отношение на междинния застрахователен приход за 2018-а. Щото нямало пари за такава мярка, а негова основна грижа са не пенсиите, а уравновесеният бюджет. Но настоящето му признание, в разгара на договарянията за съдружен кабинет, е прям цинизъм, характерен на извънредно десните политици.
свързани новини22413на 04.12.2021
Как ли ще реагира Българска социалистическа партия на новата позиция на Асен Василев, която е в несъгласие на контрактуваната пенсионна политика по време на експертните договаряния в Мол-а? Десните Има Такъв Народ и Демократична България нямат казуса на левицата, тъй като споделят антисоциалната политика на Василев. Всъщност от този миг договарянията за съдружен кабинет са в рецесия. Но единствено в случай че Българска социалистическа партия не отстъпи от настояването си добавките към пенсиите да се дават на всички пенсионери до края на изключителната епидемиологична конюнктура, т.е. до март 2022.Това ли са левите цели на Политическа партия, които ще се осъществят с десни ограничения?, разясни Енчев.

Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание, сподели Велизар Енчев.

По думите му е имало сделка сред четирите партии в бъдещата управническа коалиция водачът на Българска социалистическа партия да оглави първия парламентарен пост в страната. За това даже е имало единодушието на Демократична България, само че в един миг изненадващо против избора на Нинова се е оповестил Слави Трифонов. Тогава била измислена схемата за ротация на председателския пост, което би било унизително за който и да заеме тази позиция.

Вътрешен конструктор на ръководещата формула е Румен Радев, който работи под външен диктат, сподели още Велизар Енчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР