Бъдещият 111-метров пилон на роженските поляни в сърцето на Родопите,

...
Бъдещият 111-метров пилон на роженските поляни в сърцето на Родопите,
Коментари Харесай

Пилонът на Рожен: На 9 метра под подобен в САЩ и много под такива в Северна Корея и Египет

Бъдещият 111-метров стълб на роженските поляни в сърцето на Родопите, който фондация " Наследство в бъдещето " към този момент построява, се обрисува да е с 9 м по-нисък от най-високо стърчащото американско знаме. Противниците на издигането на българския байрак, в опита си да иронизират и осуетят начинанието, дават за образец все сходни флагове в страни от Третия свят. Но като член на Европейски Съюз България би следвало да се равнява по напредналите страни.

Най-високо издигнатото американско знаме се намира край гр. Шебойган, щата Уисконсин. Пилонът е висок 120 м (390 фута) и е подложен – тъкмо както е планувано и в българския план - от частен бизнесмен върху особено купена за задачата персонално от него земя.

Тя е по продължение на автомагистрала 43 сред Милуоки и Грийн Бей. Предприемачът е притежателят на застрахователната компания " Акюъти " и е желал знамето да се вее по-високо от Статуята на Свободата. В резултат пилонът с флага е със 100 фута над нея.

Флагщокът в гр. Шебойган

Издигането на флагщок с такава височина, където температурите постоянно падат под нулата, изисква екип от специалисти, с цел да се подсигурява структурната целокупност и поддръжка. В основата на стълба има специфичен фундамент, на който са изписани имената на поданици на окръг Шебойган, убити по време на дейна военна работа. Американците назовават това съответно знаме " Най-високият знак на свободата в света ".

Момент от издигането на американското знаме върху високия 120 м стълб

Най-често срещаният тези дни подигравателен образец, целящ да подкопае плана на Рожен, е със Северна Корея. На самата граница с Юга, тъкмо до село Киджон-дон от 1985 година се вее знамето на КНДР. То в действителност е издигнато доста нависоко – върху цели 160 м стълб.

Севернокорейците обаче са съвсем принудени да го вдигнат на такава височина, провокирани от своите южни съседи. Три години по-рано Южна Корея слага с пропагандна цел свое знаме до село Десьон-дон, което е тъкмо от другата страна на границата. Властите в Сеул евентуално не са предполагали, че от Север ще им отговорят с нещо по-високо, по тази причина флагщокът им е " единствено " 99 метра.

Знамената на двете враждуващи Кореи са тъкмо едно против друго през границата

Най-стърчащото знаме в света въпреки всичко е в Египет. То се издига на 202 м над столицата Кайро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР