Бъдещите първокласници в община Бургас са 1961, а свободните места

...
Бъдещите първокласници в община Бургас са 1961, а свободните места
Коментари Харесай

2000 са бъдещите първокласници в Бургаско

Бъдещите първокласници в община Бургас са 1961, а свободните места за първи клас са 2 280. Това сподели за Радио " Фокус " – Бургас Веселина Таралова, шеф Дирекция " Образование и демографски въпроси " към Община Бургас.
По думите ѝ може да има дребна смяна в броя, тъй като доста постоянно аплайват и деца от други общини, само че места ще има места за всички.
Според Таралова не се чака закриване на учебни заведения или паралелки в по-малките обитаеми места. Ако не доближават по 1-2 деца, Община Бургас постоянно оказва помощ и дофинансира паралелките.
" Регистрацията за банкет на първокласници стартира на 15 май. Правилата към този момент са изнесени на уеб страницата на Община Бургас. Новото при банкет в първи клас е тежестта на адреса по местоживеене. За разлика от детските градини тежестта на непрекъснат и сегашен адрес е идентична. Има значение интервала за местоживеене на детето. За повече от 3 година се дават повече точки, за от 1 до 3 години и по-малко от 1 година, точките са малко по-малко. Всеки родител има право да избере 5 учебни заведения като подреди по приоритет ", добави Таралова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР