Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата, предупреди проф.

...
Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата, предупреди проф.
Коментари Харесай

Учен на AstraZeneca: Нова, по-смъртоносна зараза дебне човечеството

Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от актуалната, предизвести проф. доктор Сара Гилбърт, един от основателите на AstraZeneca.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 134
По думите ѝ имунизациите може да се окажат по-малко ефикасни против разновидността Омикрон на ковид. 

" Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота и препитанието ни. Истината е, че идващият може да е по-лош. Той може да бъде по-заразен, по-смъртоносен или и двете. Не можем да допуснем обстановка, в която сме минали през всичко това и към момента няма финансиране за подготвеност за пандемии ", добави тя, представена от economic.

По думите ѝ шпайк протеинът съдържа разновидности, за които е известно, че усилват трансмисивността на вируса.

" Но има и спомагателни промени, които могат да значат, че антителата, провокирани от имунизациите или от заразяването с други разновидности, могат да бъдат по-малко ефикасни за попречване на заразяването с Омикрон. Докато не разберем повече, би трябвало да бъдем внимателни и да предприемем ограничения за закъснение на разпространяването на този нов вид ", акцентира професорът.

 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 134  Хърватия удостовери първи два случая на разновидността Омикрон Хърватия удостовери първи два случая на разновидността Омикрон  Тайланд с първи случай на Омикрон Тайланд с първи случай на Омикрон  Омикрон към този момент е в Русия Омикрон към този момент е в Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР