Бъдещите флагмани на Xaiomi ще предложат качеството на камерите Leica(снимка:

...
Коментари Харесай

Leica замени Huawei с Xiaomi като партньор при смартфоните


Бъдещите флагмани на Xaiomi ще предложат качеството на камерите Leica
(снимка: CC0 Public Domain)

Две изказвания от китайските производители Huawei и Xiaomi обрисуват нова картина при камерите за смарт телефони. Huawei разгласи преустановяване на съдействието с Leica, а Xiaomi се похвали, че е новият сътрудник на немската компания.

Huawei приключва многогодишно партньорство с Leica. „ Можем да потвърдим, че съдействието сред нашите компании завърши на 31 март ”, сподели представител на компанията в отговор на питане от Android Authority по отношение на бъдещото съдействие с Leica.
още по темата
В същото време Xiaomi разгласи началото на „ дълготрайно стратегическо партньорство ” с немския производител на камери и обективи Leica.

Това значи, че смарт телефоните Huawei P50, които бяха пуснати в продажба на международния пазар по-рано тази година, са последните устройства на китайския производител, основани с Leica. Най-вероятно устройствата от серията Mate 50, които би трябвало да излязат по-късно тази година, към този момент няма да имат камери Leica.

Партньорството сред Huawei и Leica стартира през 2016 година, а първите взаимни устройства бяха смарт телефоните P9 и по-късно. По това време Huawei се радваше на плевел напредък на мобилния си бизнес, който беше подсилен от висококачествените камери на Leica.

Санкциите на Съединени американски щати, наложени на Huawei през 2019 година, не повлияха на способността на компанията да основава смарт телефони с качествени камери, както проличава от, само че рестриктивните мерки понижиха продажбите ѝ, изключително отвън Китай.

Освободената ниша в този момент ще заеме Xiaomi. През юли компанията ще показа първото устройство, основано в границите на партньорството с Leica. Очаква се Xaiomi да пусне на пазара флагмански смарт телефон, ориентирано към феновете на фотографията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР