Бъдещето вече е тук: във вторник Google представи технология, по

...
Бъдещето вече е тук: във вторник Google представи технология, по
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Google вече ще говори по телефона вместо нас

Бъдещето към този момент е тук: във вторник Гугъл показа технология, " по която работи от много време " и която сме привикнали да виждаме в научнофантастичните филми. Този път обаче присъствалите на конференцията I/O видяха онлайн - виртуалният помощник, вграден в операционната система Android, към този момент ще може да се обажда самичък на заведения за хранене, фризьорски салони, сервизи, хотели и други и самичък да направи резервация или да запише час.

Сундар Пичай, CEO на софтуерната компания, показва по какъв начин работи новата технология Duplex, оставяйки наблюдаващите с отворени усти. Благодарение на изкуствения разсъдък, асистентът самичък води комплициран диалог с редица условности, уточняващи въпроси и взима решения в границите на заложените от вас критерии. Освен това гласът му (ще има надалеч повече от един) наподобява дотолкоз на същински човек, че събеседниците даже за секунда не позволяват, че приказват с машина.

Запис на диалозите, пуснати по време на конференцията, могат да бъдат открити тук (на английски). Гласовият помощник съумя да запише час за фризьорски салон, а по-късно да посочи детайлите към посещаване в ресторант, откакто е заложена команда като " запиши ми час за коафьор за вторник сред 10 и обяд ". При втория диалог асистентът се показа още по-впечатляващо, в случай, че дамата от отсрещната страна явно не внимаваше в диалога и бе много разсеяна.

Пичай уточни, че технологията, въпреки и към този момент справяща се сама в съвсем всички обстановки, към момента не е изцяло подготвена. Остава неразбираемо по кое време ще бъде налична за всички консуматори.

Изкуственият разсъдък бе съществена част от презентацията, включваща и новата версия на Android - P. Гугъл към този момент употребява AI за редица свои услуги - от идентифициране на хора на фотография до бърз превод в действително време. Асистентът ще получи и други благоприятни условия - като да вземем за пример да учи децата на положителни маниери. Изкуственият разсъдък ще благодари на децата, които споделят " апелирам " при разнообразни команди. Той към този момент ще може и да поддържа диалог с потребителя без потребността от командата " Ok, Гугъл " при всеки въпрос.

И още

Android P, която към този момент е налична в beta, получава освежен външен лик. Операционната система захвърля остарелия способ за ръководство посредством три бутона в долната част на екрана и ще употребява жестове, сходни на тези в iPhone X.

Освен това компанията е решила, че ще оказва помощ на потребителите да употребяват телефоните си по-малко, като им разрешава да настройват оптимален интервал, в който могат да употребяват обещано приложение. И ще ви споделя какъв брой време прекарвате на телефона, какъв брой пъти сте го отключили и други. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР