Бъдещето се нуждае не само от традиционните умения, които дава

...
Бъдещето се нуждае не само от традиционните умения, които дава
Коментари Харесай

Тери Ли, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България: На път сме да навлезем в индустриалната 4.0 революция и ерата на изкуствения интелект. Младите хора днес могат да станат лидери в индустриалната 4.0 ера утре

„ Бъдещето се нуждае освен от обичайните умения, които дава образованието, само че и от новаторски умения, адаптивност и междукултурно съдействие “, сподели Тери Ли, общоприет управител на Хуауей Технолоджис България по време на интернационален конгрес на тематика „ Иновативно обучение и специалности на бъдещето “, проведен от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

„ На път сме да навлезем в индустриалната 4.0 гражданска война и ерата на изкуствения разсъдък. Младите хора през днешния ден могат да станат водачи в индустриалната 4.0 епоха на следващия ден. Ние би трябвало да намерим пресечната точка сред обичайното преподаване и нововъведенията, предоставени от цифровата промяна. Традиционното образование може да бъде мотор на нововъведенията и да се приложи в образованието, медицината, превоза и всички области на живота ни. “ сподели още господин Ли.

Според генралния управител на Хуауей Технолоджис България някои промишлености могат да бъдат наранени от иновационните технологии и, когато тези промени настъпят, бизнесът и образованието би трябвало да си сътрудничат, с цел да оказват помощ за развиването на гении, тъй че младежите да се приспособят към бъдещия пазар на труда и да бъдат по-конкурентоспособни.

„ Чрез поощряване на творчеството, сътрудничестовото и ученето през целия живот, новаторското обучение дава опция на студентите да станат приспособими, устойчиви и новаторски персони. Нека възприемем този метод към образованието и да работим дружно, с цел да оформим по-светло бъдеще за нашите възпитаници. “ добави Тери Ли.

Г-н Ли показа, че партньорството сред бизнеса и университета е основен фактор за новаторското обучение и може да бъде в две стъпки:
Създаване на една платформа за обучение и бизнес. Чрез отворени полемики академичната общественост да знае от какви умения се нуждае бизнесът в бъдеще, тъй че образователните стратегии да бъдат приспособени към тези потребности. Сътрудничество с действителни планове. Студентите би трябвало да имат опцията да се срещат с най-новите технологии, да ползват на процедура, наученото посредством теорията, да могат да се допрян до действителния свят и да надградят уменията, които имат, както и да се окуражават нововъведенията в образованието посредством разнообразни стратегии.

„ За Хуауей един от главните фокуси е образованието. Като софтуерна компания разчитаме значително на уменията на хората, развиването на гении и придобиването на нови познания, тъй като това е същинският мотор за нововъведения и прогрес. “, сподели генералният управител на софтуерния колос. Хуауей Технолоджис България има подписани меморандуми за съдействие с едни от най-хубавите университети в страната, измежду които е и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Съвсем неотдавна компанията подписа меморандум за тристранно партньорство сред Министерство на труда и обществената политика, Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България, който има за цел да подкрепи придобиването на съществени цифрови умения от безработни лица, които желаят да се върнат на пазара на труда, а също по този начин от такива, които са изложени на риск от обществено изключване.

„ Смятам, че точно такива партньорства водят до новаторски метод за приемане на познания и умения за искащите или нуждаещите се. “, сподели господин Ли.

Генералният управител на Хуауей показа, че сега освен България, само че и целият свят минава през двоен преход – зелен и дигитален. И с цел да бъде сполучлив този преход, са нужни взаимни старания, които стартират от образованието и се развиват в бизнеса точно посредством нововъведения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР