Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите,

...
Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите,
Коментари Харесай

Дзинпин: Бъдещето пред Китай е светло, икономическите предизвикателства - тежки

Бъдещето пред Китай е ярко, само че провокациите, в частност икономическите, са тежки. Това съобщи във встъпителното си слово при откриването на 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия президентът Си Дзинпин. Форумът е най-големият по рода си от 5 години насам, като в него вземат участие към 2300 делегати. Конгресът е от извънредно значение, защото на него се чака да бъде набелязана стратегическа линия за развиване на една от най-големите стопански системи през идващите години.


Тържественото издигане на националния байрак под проливния дъжд в Пекин даде началото на 19-тия конгрес на Китайската комунистическа партия. Хилядите делегати посрещнаха водача си - Си Дзинпин. През последните 5 години президентът стегна контрола в Комунистическата партия и китайското общество. Беше увеличена цензурата и зачестиха арестите на юристи и деятели. По време на ръководството си Си Дзинпин усили въздействието на Китай в международната политика и модернизира страната.
Си Дзинпин, президент на Китай: " Бъдещето пред Китай е ярко, само че провокациите, в частност икономическите, са тежки. Трябва да работим против разширяваща се разлика в приходите, както и проблемите в сферите на заетостта, образованието и опазването на здравето. Ще поставим всички вероятни старания да увеличим отбранителните качества на китайските въоръжени сили, както и да ги модернизираме. "
Президентът на Китай съобщи, че в страната са зародили " някои остри проблеми вследствие на небалансирано и погрешно икономическо развиване ". Китайската стопанска система ще продължи да се отваря, а финансовите промени ще станат още по-дълбоки. Предвижда се и в същото време ролята на държавните компании в стопанската система да нарасне. От няколко дни в Пекин се виждат плакати, които означават началото на провеждащия се конгрес.

Нивото за сигурност в китайската столица е извънредно високо. Заради инспекциите на основни транспортни възли, пред гарите в града се извиха големи опашки. Някои от заведенията за хранене и клубовете в центъра на Пекин затвориха порти от съображения за сигурност. Не се оферират и квартири за туристи.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР