Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в

...
Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в
Коментари Харесай

Борисов се срещна със Зеленски: ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия

„ Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е основна за сигурността на целия район “. Това е декларирал по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски в София, написа водачът на ГЕРБ на страницата си във Facebook.

„ Подчертах, че като партия с безапелационен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да поддържа Украйна в битката с съветската експанзия и сме напълно солидарни с болката на украинския народ.

Доказателство за нашата взаимност са и дейностите на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание във връзка с предложенията за по-бързо възобновяване на оръжейните ресурси на България, както и концепцията за продажба на оборудването от АЕЦ „ Белене ” на Украйна “, написа Борисов.

„ Припомних пред президента Зеленски, че ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди съветската експанзия против Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и сложи украинското знаме в централата си от първия ден на войната.

По време на това знаково посещаване в България, въпреки и закъсняло, срещнах президента Зеленски и с самодейността на ГЕРБ предишното лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им сътрудници.

България ще продължи да поддържа Украйна и нейния народ дружно с цялата демократична международна общественост “, написа водачът на ГЕРБ.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР