Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То

...
Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То
Коментари Харесай

Добромир Живков: Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно

Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То ще бъде повлияно от резултата на локалния избор. Това съобщи пред БНР шефът на социологическа организация „ Маркет Линкс “ Добромир Живков.

„ Конкуренцията ще участва като взаимоотношения сред двете водещи политически сили на локалния избор. Този модел, който следим на национално равнище, по скоро ще се търси да бъде мултиплициран и по места. Това няма по какъв начин да се случи на всички места. В София се колебая, че ще се случи, в по-големите градове като Пловдив също имам подозрение, че ще се случи, във Варна – също “, разяснява той. И продължи:

„ Няма по какъв начин да нямаме конфликти в огромните градове. Това е допустимо да докара до разтърсвания в ръководството на национално равнище. Ако се препотвърди картината с доста преобладаващи резултати за ГЕРБ в цялата страна, това може би в действителност ще даде чувството у най-голямата политическа мощ, че може да изиска още веднъж инспекция на това какви са публичните настроения, несъмнено, на избори. Това е напълно обикновено и няма нищо плашещо “.

Според него обаче този дълготраен модел на определяне на ГЕРБ по места към този момент не може да бъде удържан в същия мащаб, в който той участва понастоящем:

„ Ще имаме в няколко по-големи регионални центрове и в столицата евентуално напълно нови кметове, излъчени от други политически сили, не от ГЕРБ. Това може от една страна да заздрави, а въпреки това може и да наруши салдото в ръководещата коалиция “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР