Бъдещето на региона и Европа обсъдиха президентът Румен Радев и

...
Бъдещето на региона и Европа обсъдиха президентът Румен Радев и
Коментари Харесай

Да черпим опит от Словения за Шенген иска Румен Радев

Бъдещето на района и Европа разискаха президентът Румен Радев и словенският му сътрудник Борут Пахор . Държавният глава посочи какъв брой е значима за Западните Балкани свързаността. В това отношение Словения и България давали добър образец .

Българският президент благодари на Словения за поддръжката за участието ни в Шенген. Само поддръжка не е задоволителна, сподели обаче Радев. Трябва да почерпим от опита на Словения.

Радев благодари на сътрудника си и за откритата директна самолетна линия сред София и Любляна. Тази линия била причина за развиването на туризм а и стопанската система. Иначе за нас е значим опитът на Словения за реализиране на висок стопански напредък. Радев е впечатлен от словенския опит за помиряване с предишното. Тук има какво да научим, съобщи българският държавен глава . Словенският президент е подготвен да показа опита си в сферата. Обсъдени са и тематиките към Западните Балкани.

Обсъдихме и вероятностите на европейския план, изясни Румен Радев. Той акцентира, че двете страни са съдружници в границите на НАТО и Европейски Съюз. Ние споделяме подобен исторически опит и обичаи, съобщи президентът. Регулярен и пълностоен политически разговор съществува сред двете страни.

Президентът Борут Пахор насочи благодарности към Румен Радев за положителното управление на председателството на Европейски Съюз. Приемете нашата възхита от вашето доста положително управление на Европейски Съюз в тези не леки, даже бих споделил тежки времена, съобщи той. Държавите ни имат отлични политически връзки, счита словенският държавен глава.

Трябва да живеем с историята по подобен метод, че да сътворяваме положително бъдеще на нашите деца, желае словенският държавен глава. Той се разгласи за по-свързана Европа. Обърнато е внимание на сигурността в Европа по време на диалозите сред двамата.

Според Пахор ще са нужни повече вложения в по-твърда национална сигурност . Европейски Съюз би трябвало да откри общо решение на европейските проблеми пред континента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР