Бъдещето на политиката по сближаване на ЕС следва да бъде

...
Бъдещето на политиката по сближаване на ЕС следва да бъде
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Трябва да имаме визия за Европа, която строим за нашите деца

Бъдещето на политиката по доближаване на Европейски Съюз следва да бъде ориентирано към вложения в браншове с висока добавена стойност, средствата да се разходват дейно и да се разпределят по опростени правила, да се съблюдава правилото на субсидиарност, да има по-добро и гъвкаво програмиране, равномерен преход сред програмните интервали и усъвършенстван териториален метод. Около това се сплотиха държавите-членки на днешния Съвет по общи въпроси, формат „ Кохезионна политика “, управляван от вицепремиера Томислав Дончев, заяви държавната осведомителна работа.

“Дебатът по отношение на Кохезионната политика след 2020 година съставлява значителен детайл от общия спор за бъдещето на Европа. Много е значимо да бъдат обвързани. Не можем да решаваме по какъв начин да разпределяме средствата за доближаване, без преди този момент да определим целите си, без да имаме визия по какъв начин желаеме да наподобява Европа след 10 години, или още по-смело, Европа, която строим за нашите деца и за децата на техните деца ”, съобщи Дончев.

Заключенията от Съвета са ясно обръщение към Европейската комисия единствено дни преди да бъде показан планът за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз – Многогодишната финансова рамка.  Българското председателство ще организира на 8 юни в София тематична Конференция на високо равнище за замяна на отзиви по предложенията на Комисията по отношение на бъдещето на Кохезионната политика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР