Бъдещето на Пиер Гасли във Формула 1 се превърна в

...
Бъдещето на Пиер Гасли във Формула 1 се превърна в
Коментари Харесай

Пиер Гасли очаква бъдещето му да бъде решено до 2-3 седмици

Бъдещето на Пиер Гасли във Формула 1 се трансформира в обект на доста спекулации в последните седмици, откакто стана ясно, че Алпин проявава интерес към сегашния водач на Алфа Таури. Желанието на основания в Енстоун тим е да образува напълно френско дуо от Гасли и Естебан Окон.

От Ред Бул бяха подготвени до освободят френския водач една година преди приключването на контракта му, само че решението на ФИА да не издаде суперлиценз на Колтън Херта, който бе спряган за заместител на Гасли във Фаенца, може да провали този трансфер. Все отново има някаква вяра от Ред Бул да пуснат спечелилия от Гран При на Италия през 2020 да премине в Алпин, само че единствено в случай че намерят подобаващ заместител, който да партнира на Юки Цунода в Алфа Таури.
 ФИА публично отразя Херта за суперлиценз ФИА публично отразя Херта за суперлиценз
Един от претендентите за позицията на Гасли е Ник де Врийс, който направи страховит дебют с отбора на Уилямс в Гран При на Италия преди три седмици. По-малко от седмица по-късно нидерландецът бе видян да води диалози с моторспорт съветника на Ред Бул доктор Халмут Марко в Грац (Австрия).
 Де Врийс отива в Алфа Таури? Де Врийс отива в Алфа Таури?
Самият Гасли разяснява тематиката със своето бъдеще преди началото на Гран При на Сингапур и съобщи, че чака то да бъде решено до 2-3 седмици.
 Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта
„ Всички знаят за продължаващите диалози и полемики, само че персонално аз се надявам до 2-3 седмици да имам някакъв отговор за бъдещето ми. До момента нищо не се е трансформирало. Когато бъдещето му бъде доказано всички ще разберете “, съобщи френският водач по време на формалната конференция на „ Марина Бей “ през вчерашния ден.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР