Бъдещето на обществените медии, конкуренцията, дигиталните платформи, обратната връзка със

...
Бъдещето на обществените медии, конкуренцията, дигиталните платформи, обратната връзка със
Коментари Харесай

Какви са предизвикателствата пред обществените медии?

Бъдещето на публичните медии, конкуренцията, цифровите платформи, противоположната връзка със феновете и недофинансирането. Тези въпроси бяха във фокуса на срещи сред специалисти от Европейския съюз за радио и телевизия с генералния шеф на Българска национална телевизия и екипи от разнообразни звена в малкия екран в границите на двудневна партньорска инспекция.

В битката с новите платформи и софтуерните колоси, публичните медии остават все по този начин значими. Заради доверието, поради истинността на новините.
Натали Лабурдет - управител EBU Academy, Швейцария: Обществените медии имат ужасно завещание - те работят от 50-80 години.Жан Филип де Тендер - шеф медии на EBU, Швейцария: Мисля, че общественмите медии са доста значими и даже ще стават по-важни в бъдеще.
Промяна - това е думата на бъдещето.
Жан Филип де Тендер - медиен шеф на EBU: Мисля, че публичните медии също би трябвало да се насочат по този начин, че да не работят единствено за по-зрялата публика, а също и за останалите, и за по-младите, като намерят нови формати, нови способи за описване на истории, като основават висококачествена продукция и вести, на които хората имат вяра.Юлия Кирияку - механически началник в CyBC_PIK, Кипър: Ние би трябвало да преосмислим нашите платформи за работа и по какъв начин продуцираме и доставяме информация. Много значими са софтуерните умения, схващане на целия работен развой от началото до постигане на аудиторията. Аудиторията в този момент е в центъра, не е най-после. Хората не чакат до 8 часа новините, с цел да бъдат осведомени в наши дни.
Всичко това обаче коства пари. Има ли повсеместен, най-хубав метод за прехрана на публичните медии?

Жан Филип де Тендер - медиен шеф на EBU: Ако стартираме от лицензионните такси, където аудиторията, популацията непосредствено заплащат за издръжката на публичните медии. Това е на-добрият метод, тъй като подсигурява самостоятелност от всевъзможни опити за политически или стопански напън.Натали Лабурдет - управител EBU Academy, Швейцария: Вие би трябвало да определите кои сте, да решите какво желаете да вършиме за жителите, за всички и тогава съм сигурна, че ще получите дотацията, която желаете.
Въпрос на полемика и на воля - законодателна - за самостоятелни и мощни публични медии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР