Бъдещето на Клеман Ленгле все още изглежда неясно. Централният защитник

...
Бъдещето на Клеман Ленгле все още изглежда неясно. Централният защитник
Коментари Харесай

Ленгле изчаква Барселона и не бърза с отговора към Севиля

Бъдещето на Клеман Ленгле към момента наподобява неразбираемо. Централният бранител не попадна в състава на Франция за Мондиал 2018 и се отдаде на своята почивка. Той остави всичко в ръцете на неговите сътрудници, които сигурно няма да подхващат прибързани дейности.

Агентите на Ленгле организираха среща в сряда с управлението на Севиля, с цел да беседват по отношение на бъдещето на централния бранител. На нея не бяха взети съответни решения.

В Севиля са наясно с интереса на Барселона към Ленгле и в тази тенденция предложиха нов контракт на френския бранител, който в този момент чака реакция от страна на каталунския клуб.

Самият Ленгле не изключва нищо. Той може да продължи своя контракт със Севиля, само че желае да види какво ще му предложат от страна на Барселона и какви ходове ще предприеме първенецът на Испания.

Барселона сега разполага с четирима централни бранители и би трябвало да реши дали ще се раздели с някой от тях. В момента шефовете на клуба водят договаряния с Умтити за подновяването на неговия контракт. В същото време бъдещето на Томас Вермален на „ Камп Ноу “ не наподобява по никакъв начин несъмнено, тъй като договорът на белгиеца изтича през лятото на 2019 година. При добра оферта за него, Барселона сигурно ще го продаде. Йери Мина не се показа безапелационно в мачовете, в които получи опция за изява в края на сезона и каталунците не изключват опцията да го преотстъпят на различен тим през летния трансферен прозорец.

Клеман Ленгле знае, че Севиля желае да удължи контракта му, само че той ще следи по какъв начин се развиват събитията и няма да прибързва с решенията.

Освобождаващата уговорка, която сега е записана в контракта на Ленгле със Севиля е 30 милиона евро. През юли тя ще нарасне на 35 милиона евро, а в края на август ще стане 40 милиона евро.

В идващите дни е планувана среща сред сътрудника на Ленгле и представителите на Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР