Бъдещето на интернет може да е доста по-различно отколкото си

...
Бъдещето на интернет може да е доста по-различно отколкото си
Коментари Харесай

Бъдещето на интернет може би е доста по-различно, отколкото смятаме

Бъдещето на интернет може да е много по-различно в сравнение с си представяме. Според английската изследователска организация NESTA, интернет може да бъде разграничен на обособени " райони ", оповестява онлайн изданието The Conversation, представено от vesti.bg.
Процесът даже си има име - splinternet, игра на думи сред интернет и разединение на дребни елементи или тресчици. Според NESTA той към този момент се случва откакто от ден на ден страни започнаха да лимитират достъпа на жителите си до световната мрежа. Правителствата постановат филтри и други ограничавания, като запрещение на VPN и прокси сървъри.

Така интернет наподобява много по-различен за консуматор в Китай по отношение на някой в Австралия да вземем за пример. Правителствата последователно стягат контрола и над световни онлайн услуги като тези на Фейсбук, Гугъл и други Компаниите би трябвало да се преценяват освен с локалните закони, само че и културни особености и правила, които постоянно се употребяват като предтекст за ограничение на достъпа до несъмнено наличие.

Подобни ограничавания не са нещо ново, само че последователно стават все по-разпространени. Популярността на интернет набъбна точно поради опциите за елементарен достъп до най-различна информация и наличие, както и свободата на изложение. С увеличение и на броя хора, които се възползват от това за противозаконни цели, причините за ограничавания стават по-силни.

Така се основава действителен риск за последователно сегментиране на мрежата и част от нейното наличие да не бъде налично от всички и всеки. Освен държавните управления, огромните компании и обществата също имат значима роля в намирането на общ език, който да предотврати сходен процес на нещата. В противоположен случай, световната мрежа може да загуби някои от главните си качества и преимущества.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР