Бъдещето на Европа минава през стабилността и мира на Западните

...
Бъдещето на Европа минава през стабилността и мира на Западните
Коментари Харесай

Павлова: Бъдещето на Европа минава през стабилността на Западните Балкани

Бъдещето на Европа минава през стабилността и мира на Западните Балкани. Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на конгрес под мотото „ Европа стартира във Вашето село/град/регион “, съобщи „ Фокус “.

„ В дома на българското председателство в НДК се организира срещата на високо равнище на министрите, които дебатират многогодишната финансова рамка. Благодаря на ЕНП в комитета на районите, че се съгласиха да създадем срещата тук. Подкрепата на ЕНП постоянно сме я имали, ще разчитаме на нея и в бъдеще. Очакваме вашите мнения за бъдещата кохезионна политика, за Западните Балкани и включването на локалните управляващи, за културното съдействие. Оценяваме вашата поддръжка тези мнения да бъдат гласувани, тъй като те ще бъдат значима поддръжка за нас, с цел да можем да вървим напред в този дух “, съобщи Павлова.

По думите ѝ председателството, което работи повече от 10 седмици, е в своя пик. „ Работим интензивно по всички тематики. 4 са главните цели, върху които фокусирахме своите старания. Една от главните ни тематики е точно за бъдещето на Европа. Днес се надяваме да намерим пресечната точка, пречупена през бъдещия бюджет в подтекста на предизвикването „ Брекзит “, миграция. Вторият приоритет е за антитероризма и миграцията. Третият приоритет е българския специфичен принос – тематиката за Западните Балкани. Една тематика, която беше призната с лек песимизъм. Днес със удовлетворение можем да кажем, че европейската вероятност за Западните Балкани е високо в дневния ред, припозната от всички европейски институции “, добави Павлова.

Тя акцентира, че вероятността не значи подправени обещания за присъединение. „ Четвъртият приоритет е цифровият дневен ред. Това е една извънредно значима тематика. Дигиталната тематика не е въпрос на избор, а действителност, към която би трябвало да се приспособяваме.

Тези цели имам вяра, че не са напразни, тъй като и отзивите, които получаваме, ни дават убеденост и ни окуражават да работим. Решението за излизането на Англия от Европейски Съюз може би ни разтресе първоначално, само че в това би трябвало да намерим и нещо скъпо. Осъзнахме какво значение има Европа за всички нас. Това ще ни сплоти и сплоти повече от всеки път “, сподели още Лиляна Павлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР