Бъдещето на енергийния комплекс Марица Изток“ – в дискусия по

...
Бъдещето на енергийния комплекс Марица Изток“ – в дискусия по
Коментари Харесай

Енергийният министър се включи в дискусия за бъдещето на „Марица Изток“

Бъдещето на енергийния комплекс „ Марица Изток “ – в полемика по този въпрос се включиха енергийният министър Румен Радев и заместникът му Красимир Ненов . Събитието е проведено от община Стара Загора.

„ Прозрачната връзка със засегнатите страни по тематиката за енергийния преход е основен приоритет за екипа на министерството “, съобщи министър Радев пред участниците във форума.

За да има триумф трансформацията на комплекса „ Марица изток “ , би трябвало всички участници да са ангажирани с процеса, безапелационен е министърът.

„ Общественият диалог е наложително изискване за триумф във връзка с съответните планове в Маришкия комплекс “ , сподели още министър Радев и подчертава пред участниците във форума, че екипът на Министерството на енергетиката /МЕ/ е директно зает с създаването на Интегрирания проект за развиване на комплекса „ Марица Изток “ .

Министърът е безапелационен, че МЕ няма да допусне разпоредителни дейности със земи в комплекса , доколкото те са един от трите съществени актива на комплекса, дружно с хората и енергийната съгласуваност.

Участващите в диалога се съгласиха разговорът за намирането на общи решения , гарантиращи бъдещото дълготрайно развиване на комплекса, ще продължи. Следващата среща ще се организира през август.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР