„Бъдещето на един народ се определя и от това как

...
„Бъдещето на един народ се определя и от това как
Коментари Харесай

С много песни и танци стартира Народният събор в парк “Лаута“

„ Бъдещето на един народ се дефинира и от това по какъв начин той съхранява традициите си, уверен съм, че ни чака ярко бъдеще “ – с тези думи кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров даде формалното начало на Народен събор 2022. Пловдивският парк „ Лаута “ за седма година посреща това огромно събитие. На сцената за откриването на събитието бяха ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, началникът на Охранителна полиция комисар Костадин Костов, уредниците Петя и Димитър Михови.

„ Преди 7 години повярвaхме в Димитър Михов и неговото семейство и успяхме да създадем традиция това всенародно забавление. Благодаря за поддръжката и напъните на Община Пловдив, на всички общински предприятия и на полицията за това, че за поредна година са до нас и обезпечават сигурността ни “ – сподели още кметът на „ Тракия “ Костадин Димитров. Той прикани посетителите да паркират на избраните места и се извини на съседите за неудобството.

От своя страна ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков поздрави уредниците и сътрудниците на събитието за това, че съумяват да надградят всяко последващо издание и да го трансфорат в мечтано тържество на българските обичаи и фолклор. Той изрази убеденост в триумфа на благородната задача да съхраняваме, демонстрираме и предаваме на идващите генерации българската традиция и фолклор.

Веднага след формалното разкриване гостите на фестивала приветстваха концерт на отбор „ Тракия “.

Народният събор продължава през днешния ден и на следващия ден – 4-ти и 5-ти юни 2022 година, с богата стратегия с присъединяване на над 4000 реализатори на всички подиуми в парк „ Лаута “. В нея са включени концерти на Гласът на България Петя Панева, Виевската група, Райко Кирилов, Калина и Невена, отбор „ Дилянка “, гайдарски състав „ Орфей “, „ Големите гайди “, хоротека, работилницина намерено, уроци по нарадни танци и музикални принадлежности и доста други.

Организаторите приканват посетителите да паркират в избраните за това зони - най-дясната лента на сектор от бул. „ Санкт Петербург “. Органите на реда ще правят непрекъснат надзор за съблюдаване на рестриктивните мерки за скорост и на публичния ред.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР