Бъдещето на децата е в ръцете на политиците. Такива са

...
Бъдещето на децата е в ръцете на политиците. Такива са
Коментари Харесай

Декларация призовава кандидатите за депутати да станат защитници на правата на детето

Бъдещето на децата е в ръцете на политиците. Такива са вижданията на Национална мрежа за децата. Затова осъществят акцията " Гласувай за по-добра страна на децата " с зов към бъдещите депутати. С сключване на декларация приканват претендентите за народни представители да станат бранители на правата на детето. Така те ще се ангажират да слагат детето във фокуса на всички политики.

Политики за фамилията, превъзмогване на детската беднотия, детско опазване на здравето, правораздаване за деца, противопоставяне на детското принуждение, цялостна политика за детето и фамилията. Това са уговорките, зад които се чака да застанат бъдещите народни представители.

" Ние в България нямаме стратегически документ, нямаме тактика за детето, което е сериозен проблем, тъй че това е нещо, което би трябвало да се работи в идващия парламент, в идващото ръководство. Имаме сериозен проблем във връзка с детската беднотия, на насилието, в опазването на здравето, тъй че нашият зов по-скоро към политиците е: Станете покровители на децата ", съобщи Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата.

Според Национална мрежа за децата би трябвало да има освен данъчна политика и помощи за родителите, а качествени услуги за фамилиите у нас, както в опазването на здравето и в образованието, по този начин и в ранната детска грижа.

" Най-голямото обединяване, което би трябвало да се направи, е да се сложи детето във фокуса на всички политики, тъй като не може да се преглежда детето единствено в образованието, или единствено в поддръжката на фамилиите, или би трябвало да се преглежда единствено в опазването на здравето. Във всички политики детето би трябвало да бъде включено като водещ фактор за подобряването освен на техния живот, само че и на живота на останалите жители ", добави Георги Богданов.

До момента над 100 кандидат-депутати са подписали декларацията и са избрали да бъдат " Защитници на децата " в идващия парламент. Зад идеята застават и редица известни персони у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР