Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това е било

...
Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това е било
Коментари Харесай

Модерният социализъм е бъдещето на човечеството, убеден Калоян Паргов

Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това е било посланието в отчета на ръководителя на Социалистическата партия на Сърбия, първи вицепремиер и външен министър Ивица Дачич по време на 10-я Конгрес на Социалистическата партия на Сърбия.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов изцяло възприема и поддържа това обръщение , пишат от пресслужбата на алените.

Паргов бил формален посетител на форума в Сърбия. Там той се срещнал с водещи политически фигури измежду сръбските социалисти, измежду които и Дачич.

 Паргов желае да стабилизира дребния бизнес, бедните да забогатеят и социализъм
Паргов желае да стабилизира дребния бизнес, бедните да забогатеят и социализъм

Предстои извънредно тежка политическа зима, зима на гражданско неодобрение

" Според Дачич тезата за " Краят на историята ", която американският мъдрец Франсис Фукуяма стартира доскоро повече от четвърт век, не е нищо друго, с изключение на негова лична позиция ", разяснява Паргов.

Той напомня, че Фукуяма разгласява книгата си " Краят на историята и последният човек " през 1992 година. " В нея създателят тогава се опита да потвърди, че крахът на комунистическия строй и триумфът на демократичния международен ред, демокрацията и либерално-капиталистическата стопанска система са логически завършек на еволюцията на формите на държавната власт ", сочи Паргов, като пояснява обаче, че геополитическите промени, успеха на консервативни и даже крайнодесни политики в Европа в последните години постановат все по-активно търсене на опция на демократичния международен ред. Това изрично опровергавало изказванията на Фукуяма.

" Нещо повече, самият той към този момент признава, че констатациите в книгата му не са точни. И даже твърди, че модерният социализъм е допустимо най-хубавата опция за бъдещето ", акцентира социалистът.

По думите му в отчета на Дачич той изяснява, че модерният социализъм значи антирадикализъм, антикапитализъм и повишение стандарта на живот на хората.

" Модерният социализъм е правдивост, взаимност, независимост и тъждество. Той не допуска еднопартийна, а плуралистична политическа система с добре развита пазарна стопанска система и вярно приложени нейни правила ", сигурен е Паргов.

Според него модерният социализъм значи ценене на върховенството на закона, правата на индивида, демократичните устои на страната и заслужено разпределя обществените и национални благосъстояния. " Накратко казано, модерният социализъм е за народен суверенитет и държавен интегритет ", изяснява още водачът на Българска социалистическа партия - София.

 42 % от демократите в Съединени американски щати са за социализъм
42 % от демократите в Съединени американски щати са за социализъм

Сред републиканците данните са доста разнообразни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР