Бъдещето е на младите. са олицетворението на младите хора. Ние

...
Бъдещето е на младите. са олицетворението на младите хора. Ние
Коментари Харесай

Бойко Рашков критикува служебния кабинет, опитал е да спре чистките в МВР


„ Бъдещето е на младите. са олицетворението на младежите. Ние всички рационални хора би трябвало да им помогнем да трансформират България, тъй като на следващия ден те ще живеят в нея “. Това съобщи някогашният вътрешен министър и лидер на листата на „ “ в Перник в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Правителството на Петков взе такива решения и предприе дейности, които до тогава не бе правено, което не се е харесало на някои хора “, добави той.

„ Мигрантският напън не е български патент, това е световен проблем, в това число и на страните в Централна Европа. Към страните, които са граници на Европейски Съюз имат повече, има повече условия и задължения. Това не е народен проблем, а европейски и международен. Той не може да се реши единствено с огради, това е обикновено. Докато аз бях министър наблюдавахме деликатно кой желае да премине границата. Сега не знам дали се прави. През лятото се покачва мигрантският напън “, изясни той.

„ Следя политическото говорене, усещат се опити да се каже те какъв брой са положителни, а ние какъв брой сме неприятни. Това не им прави чест, тъй като с някои от тях бяхме в едно държавно управление. Прехвърля се отговорност за нещастието в Бургас. Инцидентът е драматичен. Ние предприехме много фрапантни ограничения, с цел да може да се охранява по-добре границата. Заварихме засилен мигрантски напън, по тази причина с изключение на усилване на защитата поехме и поддръжката на оградното оборудване. Оградата ни бе предадена в окаяно положение. Подсилихме „ Гранична полиция “, която не можеше сама да се оправи, посредством патрули от Жандармерията и военните. Домовете за настаняване на мигранти са претъпкани – единият на 155%, а другия на 130%. След встъпване на служебния министър на вътрешните работи се пристъпи към кадрови промени и обезглавяване на управлението на Министерство на вътрешните работи “, разяснява някогашният вътрешен министър.

не скри разочарованието си от чистките в Министерство на вътрешните работи.

„ За огромно страдание на един от освободените ръководители е казано, че краткотрайно не би трябвало да е отпред, до момента в който минат изборите. Имам възприятието, че се готви независимост за пазаруването и продаването на гласове на 2 октомври “, разкри Рашков.

дефинира като нелепости използването на служебни бази за частни празненства, в каквото бе упрекнат от актуалният вътрешен министър. „ Има един случай, при който служителка на Министерство на вътрешните работи е желала да употребява постройка за отпразнуване на абитуриентския бал на сина си, за което е платила. В това няма нищо укоримо “.

Рашков призна, че е звънял на Демерджиев, с цел да се изпрати патрулка, която да ревизира, откакто човек е влезнал в частен парцел. „ Вече скърбя, че го направих. Надявах се казусът да се реши колегиално, само че уви. Това е за негова сметка “, акцентира той.

„ Чистките в Министерство на вътрешните работи бяха направени като по проект. Първият, който уведомих за това бе президента. Освободените бяха положителни експерти, които взеха ефективно присъединяване в пресичането на купения избор. След това се обадим на премиера и видях, че няма смисъл. Някои от лицата, които в този момент се освобождават е по предложение на министър Демерджиев. Не считам, че в интервал на предизборна акция би трябвало да се протяга ръка на хора, които на следващия ден ще желаеме да противодействат на престъпния избор “, посочи.

Той разяснява и решението на съда, че карцерът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов е бил непозволен: „ Имам съществени възражения срещу решението на съда. Министърът не задържа и освобождава лица. Според мен решението е политическо “.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР