Бъдеще на батерии, с които да се добива електричество и

...
Бъдеще на батерии, с които да се добива електричество и
Коментари Харесай

Асен Василев: Планът за възстановяване върви към финализиране

Бъдеще на акумулатори, с които да се добива електричество и цех в България, където да се създават - това е един от новите енергийни планове, който влиза в модифицирания План за възобновяване, показан от страната ни пред Европейската комисия Конкретният план към момента не е оповестен, само че се планува конфигурираните акумулатори да са с потенциал 6000 мегаватчаса, съобщи финансовият министър Асен Василев пред Нова телевизия.

"В света са построени 20 такива завода. България има всички прерогативи да стане главен състезател и е добре да ги използваме”, разяснява министърът на финансите.

По думите му проектът към този момент върви към последни частични корекции и е допустимо да бъде утвърден от Европейска комисия през април.

„ Текат полемики и чакаме утвърждение във формалната връзка. В проекта е заложено 40% понижение на въглеродния отпечатък от въглища. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не дават отговор на тези изисквания”, изясни той.

Според финансовия министър е изцяло реалистично плановете, заложени в проекта, да бъдат изпълнени до 2026 година

Той обаче беше безапелационен, че страната няма желание да отстъпва във връзка с рецензиите на опозицията, че разноските, планувани в бюджета, не могат да компенсират резултата от инфлацията за потребителите, както във връзка предложенията за понижаване на Данък добавена стойност върху храните.

„ Опозицията да реши какво желае. От една страна желаеха да свием разноските с 6 милиарда и да имаме нулев бюджетен недостиг, а от друга желаят да ги разтеглим с 2 милиарда, на база техните предложения”, сподели още министърът на финансите.

Той разяснява и митинга на служителите на реда.

„ Отговорът го дадохме още при предварителните диалози. Увеличения на заплатите може да има в която и да е държавна институция, само че съответно в полицията и пожарната – единствено след реформи”, разяснява Асен Василев.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР