Бъдещата собственичка на дома на мечтите си е заплатила покупката

...
Бъдещата собственичка на дома на мечтите си е заплатила покупката
Коментари Харесай

Вълна от финансови измами са възможни чрез проникване в електронната поща

Бъдещата собственичка на „ дома на фантазиите си ” е заплатила покупката на сметка, следена от измамници, само че изпратена на пръв взор от организацията за недвижими парцели, занимаваща се с продажбата.

Имейлът, ползващ адрес на Hotmail, бил изпратен от името на имотната организация и съдържал достоверно изглеждащи документи, плюс нормалната молба за складиране на сумата по сметка на организацията. Точно в това се оказала измамата – сметката просто била „ друга ”.

Това е постоянно срещано ужилване, известно като „ пренасочване на заплащане “, разяснява 7news.com.au. Измамите нормално нападат финансови транзакции с висока стойност, като покупки на недвижими парцели и бизнес контракти. Хакерите „ прихващат ” връзката сред страните, след което изпращат „ съвсем ” достоверен имейл, само че подменят банковите данни на получателя със свои.

Случаят е една от деветте финансови измами единствено в Западна Австралия тази година, с обща стойност на „ пренасочените заплащания ” над Щатски долар 1 милион. Три от тези измами се оказват свързани с имотни покупко-продажби. През предходната година...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР