Бъдещата роля на САЩ ще се определя преди всичко от

...
Бъдещата роля на САЩ ще се определя преди всичко от
Коментари Харесай

Захарова: Ролята на САЩ в света ще зависи от готовността им за равнопоставен диалог

„ Бъдещата роля на Съединени американски щати ще се дефинира на първо място от степента на тяхната лична подготвеност да водят взаимно оправдателен, равнопоставен и градивен разговор с интернационалните сътрудници, като вземат поради многообразието и легитимността на националните ползи на всички страни “, сподели дипломатът. Тя означи, че многополярността опонира на американския светоглед, „ учреден на безусловната надмощие на Съединени американски щати “.

Освен това, съгласно Захарова, мястото на Съединени американски щати в многополюсен свят ще бъде повлияно от стопански фактори. „ Сега Вашингтон гневно се вкопчва в тези интернационалните институции, които му разрешават да поддържа личното си господство… Един от основните въпроси е бъдещата роля на щатския $ в световната финансова система. Привилегированото му състояние значително се дължи на удобството на построената за него инфраструктура, неналичието на пълноценни други възможности и баналната инерция на мисленето на участниците на пазара “, сподели Захарова.

Страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), които са фокусирани върху личното си развиване и градивното интернационално съдействие, в действителност са се трансформирали в ядрото на многополюсния свят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР