Бъдещата ни ваксина срещу COVID-19 вероятно ще струва по-малко от

...
Бъдещата ни ваксина срещу COVID-19 вероятно ще струва по-малко от
Коментари Харесай

Бъдещата ваксина на Sanofi срещу коронавируса може да струва под 10 евро за доза

Бъдещата ни ваксина против COVID-19 евентуално ще коства по-малко от 10 евро за доза. Това съобщи шефът на Sanofi за Франция Оливие Богило, представен от Ройтерс.

„ Цената не е конкретизирана. Анализираме цените за произвеждане през идващите месеци. Ще бъде под 10 евро. “, разяснява Богило пред радио France Inter.

Попитан за коментар по отношение на предстоящата цена на бъдещата ваксина на AstraZeneca от 2,5 евро за доза, Богило съобщи: „ Разликата в цената може да идва от това, че ни използваме лични запаси, лични откриватели и центрове. AstraZeneca разпорежда част от производството си на външни реализатори “.

В началото на седмицата Sanofi и GlaxoSmithKline GSK оповестиха, че общия им план ваксина против COVID-19 е навлязъл в стадий на клинични проби и че се надяват да доближат последната фаза през декември. Ако резултатите са положителни, двете компании чакат да получат утвърждение на имунизацията през първата половина на идната година.

Днес Sanofi заяви още, че ще продаде през идващите няколко месеца ще продаде акции от поделението си за лекарствени съставки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР