Бъдещата национална детска болница вече има поне устройствен план.Служебният регионален

...
Бъдещата национална детска болница вече има поне устройствен план.Служебният регионален
Коментари Харесай

Бъдещата детска национална болница в Горна баня има вече поне устройствен план

Бъдещата национална детска болница към този момент има най-малко организационен проект.

Служебният районен министър Иван Шишков заяви в понеделник, че е подписал подробния организационен проект (ПУП).

На терена в Горна баня ще има още хотел за родители, комерсиална част, под земята паркинг, уточни той. 

" Ще изградим чисто нова болница - постройка, в която няма да се вършат взаимни отстъпки, направена с всички модерни способи, с които би трябвало да се построи детска болница. В момента министерство на опазването на здравето има ангажимент да събори остарели постройки, и оттова остава уговорката да се направи тъкмо задание и по-късно проектирането и започването на градеж на детската болница ”, означи Шишков.

" Ще се постараем болничното заведение да е като най-хубавите европейски детски лечебни заведения ",  включи се и министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.

През ноември м. година двамата министър оповестиха, че има нов терен за градежа на отлаганата с десетилетия национална детска болница - 40 дка в Горна баня. Тогава Меджидиев разяснява, че бил избран най-подходящият терен, " неповторим ", който освен нямал дефекти, само че бил единствено с преимущества. И изброи: той се намира близо до ортопедичната болница в Горна баня.  На определеното място има минерална вода и газификация, електропреносна мрежа, тръбопровод и канализация. До терена има спирки на метрото и на наземния градски превоз. Ще бъде построен паркинг - под земята и наземен. Теренът се намира сред три булеварда и по този начин ще има три метода към болничното заведение. Има и 15 декара парк със зелени площи. Предвиден е и хотел за родители. Ще има и рехабилитационен център, сподели министърът. Болницата ще бъде издигната с площадка за хеликоптери на покрива, даде поръчка тогава Меджидиев.
Държавно присъединяване и в детската болница в Бургас
Държавата ще се включи с присъединяване и в новоизграждащата се детска болница в Бургас, сподели още Меджидиев.

Така съгласно него се затварял цикълът на цикълът на майчино и детско здравепозаване  - болничното заведение в Бургас, болница в София, както и детски комплекс към болница „ Св. Георги " - Пловдив. Липсата на педиатри не беше упомената.
Малко предистория към детската болница
Изграждането на детската болница е проблем с дълга история и доста обрати. Строителството на подобен корпус в двора на болница " Александровска " стартира преди десетилетия, след това е замразено. Третият кабинет " Борисов " реши да " съживява " изоставения градеж, което докара до митинги на цивилен организации.

При първото служебно държавно управление на Стефан Янев тези опити бяха спрени и заради неналичието на Подробен устройствен план, като се разгласи, че ще се търси място за напълно нова и съвременна болница. В края на втория длъжностен кабинет " Янев " здравният министър Стойчо Кацаров излезе с оферти теренът да е в двора на болница " Лозенец ", а до момента в който трае строителството да има обединяване на структурите на Педиатрията и така наречен Правителствена. Тези негови хрумвания доведоха и до митинги, само че и останаха неосъществени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР