Бъдещата администрация на избрания за президент на САЩ Джо Байдън

...
Бъдещата администрация на избрания за президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

САЩ може да се завърнат към ядрената сделка с Иран

Бъдещата администрация на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън преглежда връщането на страната измежду участничките в Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия като основа за по-нататъшни договаряния с Техеран по въпроси от по-общ темперамент.

Това декларира в оповестено през днешния ден изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " Джейк Съливан, номиниран от Байдън за президентски консултант по националната сигурност.

" Смятаме, че това е изпълнимо и постижимо ", разяснява Съливан. Според него връщането на Съединени американски щати в нуклеарната договорка и отменянето на икономическите наказания против Техеран, наложени от администрацията на настоящия американски президент Доналд Тръмп, ще положат основа за договаряния по по-широки тематики.

По думите на Съливан възходящата конкурентоспособност на Съединени американски щати в стопанската система е база за образуване на външнополитическия курс на администрацията Байдън в редица насоки - промяна на интернационалните организации, укрепване на връзките със съдружниците на страната и опълчване против нейни противници като Китай.

" Представяме си формула, работила в предишното, осигурила коренен напредък на частния бранш и развиване на нововъведения у нас ", отбелязва той. " Основен аршин освен това състояние става интернационалната икономическа политика, ориентирана към основаване на работни места и повдигане на трудовите хонорари в Съединените щати ", споделя Съливан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР