Бъдеща невеста от британския град Фром, 24-годишната Лула О'Найнс, едва

...
Бъдеща невеста от британския град Фром, 24-годишната Лула О'Найнс, едва
Коментари Харесай

Приятелка намести фрактура на крака на булка и я спаси от ампутация СНИМКИ

Бъдеща булка от английския град Фром, 24-годишната Лула О'Найнс, едвам не се лишила от левия си крайник вследствие на рухване по време на празненство преди идната женитба. За благополучие нейната другарка я избави с бърза и умела реакция, оповестява от "Дейли Мейл ".

Според информацията, Лула, дружно с девойките, решили да си вземат отмора в планирането на бъдеща женитба и организирали ваучър с малко шампанско. Празненството обаче не минало по проект и момичето паднало, счупвайки си огромната и дребната берцова кост - всяка на две места, заради което кракът й получил в действителност застрашителен тип.



Веднага след рухването, към нея хукнала приятелката й и шаферка Габриел Джордж, която, макар че нямала здравно обучение, решила да се намеси и да направи нещо, което никой здрав доктор не би предложил - да намести строшен крак.

Както се оказало по-късно, точно този абсурден и опасен акт избавил бъдещата младоженка от ампутация, тъй като макар ужасната болежка казусът на момичето не се смятал за незабавен и екипът на колата за спешна помощ стигнал до мястото за към шест часа.



Поради естеството на фрактурата и дългото време на очакване, съгласно лекарите, счупеният крайник съвсем несъмнено би останал без обикновено кръвообращение. И това неизбежно би предизвикало клетъчната гибел и нуждата от премахване на мъртвата тъкан.



В последна сметка всичко приключило наред, О'Нейнс сполучливо претърпяла няколко интервенции и минала къс курс на рехабилитация, след което се отправила да отпразнува личната си женитба в Италия не с най-хубавите обувки, само че по тази причина пък с два крайници.

Превод и редакция: БЛИЦ






Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР