Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в

...
Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в
Коментари Харесай

Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в Пловдив

Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва придвижването в Пловдив, безапелационен бе пред публицисти кметът на града Иван Тотев.

Новият мост над река Марица в Пловдив ще е продължение на бул. "Копривщица ", ще стартира от бул. "Шести септември " и ще излиза на кръстовището ул. "Дилянка " и ул. "Георги Бенев ".

Това е една напълно нова, огромна пътна артерия, която ще свърже цялата южна част на града и ще разтовари придвижването към Централна гара, Сточна гара и булевардите "Руски " и "Васил Априлов ", сподели Иван Тотев. Той разясни, че планът е подготвен, следващата година ще има издадено към този момент строително позволение и ще се търси държавно финансиране. По думите му всички отчуждавания са платени, като остава единствено заплащането за последния парцел влизащ в плана за новия мост.

За Железния мост кметът добави, че в плана на НКЖИ той е заложен за рехабилитация. Иван Тотев бе безапелационен, че няма да се отписва огромният план за покачване за ЖП линиите в града и премахването на прелезите, като ще се изчака края на програмния интервал 2020 година, когато НКЖИ би трябвало да реши кой от плановете ще избере, с цел да има време и за издаването на строителните позволения и осъществяването им.

Община Пловдив интензивно работи по плановете за нов мост над река Марица, още една пътна връзка с регион "Южен ", както и плана Модър-Царевец, сподели кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР