Бъбреците са били с рядка анатомична особеност - единият е

...
Бъбреците са били с рядка анатомична особеност - единият е
Коментари Харесай

Двама души получиха шанс за нови бъбреци в УМБАЛ Александровска

Бъбреците са били с рядка анатомична специфичност - единият е бил с 3 артерии, а другият с 2 вени и 2 артерии

Двама души получиха късмет за нови бъбреци в УМБАЛ " Александровска ".

Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница, определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи, оповестяват от лечебното заведение.

Мъжът е на 55 години от Плевен и е на хемодиализно лекуване от 2017 година, а дамата е на 29 години от Пловдивски район, на хемодиализно лекуване от 2018 година. По думите на началника на Клиниката по урология проф. Марин Георгиев трансплантациите са били затруднени, траяли са по-дълго от предстоящото, с намесата на съдов хирург, защото бъбреците са били с рядка анатомична специфичност - единият е бил с 3 артерии, а другият с 2 вени и 2 артерии.

След интервенцията трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори.

Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР