Бъбрек за донор е бил доставен на хирурзи в американска

...
Бъбрек за донор е бил доставен на хирурзи в американска
Коментари Харесай

За пръв път в САЩ доставиха бъбрек за трансплантация с дрон

Бъбрек за донор е бил доставен на хирурзи в американска болница посредством дрон, при първия полет от този тип.
Мнозина виждат голям капацитет за безпилотните летателни системи (UAS), доставящи медицински артикули, като някои към този момент вършат това в Африка. Полетът в Съединени американски щати е претендирал изработването на специфичен дрон, който е съумял да поддържа и съхранява органа, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Получателят е 44-годишна жена от Балтимор, която е чакала 8 години за трансплантацията. Тя сподели следното за необичайния способ на снабдяване: " Цялото това нещо е необикновено. Преди години не бихме помислили за такова нещо ".
Според Обединената мрежа за шерване на органи, която ръководи трансплантациите на органи в Съединени американски щати, през 2018 година в описите на чакащите е имало близо 114 000 души, като 1,5% от органите не са стигнали до местоназначението си, а близо 4% са се забавили с два или повече часа.
" Предоставянето на орган от донор на пациент е свято обвързване с доста съставни елементи. От решаващо значение е да намерим способи да вършим това по-добре ", сподели Джоузеф Скалея, помощник по хирургия в Медицинския факултет на Университета в Мериленд.
Пътуването на дрона от три благи е изисквало използването на доста нови технологии, в това число особено направен дрон, който може да носи спомагателното тегло на органа и нужните камери за следенето му. Машината е била снабдена със системи за връзка и сигурност при полет над градски и гъсто обитаем регион.
Чарли Александър, основен изпълнителен шеф на фондация " Живото завещание " в Мериленд - благотворителна организация, която работи за увеличение на даряването на органи, сподели: " Ако можем да потвърдим, че това работи, тогава можем да погледнем към превъзмогването на доста по-големи дистанции в безпилотния превоз на органи. Това ще сведе до най-малко нуждата от голям брой водачи и полетно време и ще отговори на въпросите, свързани с сигурността, които имаме в нашата област ", добави Александър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР