Бабите и дядовците в селата от община Мадан ще имат

...
Бабите и дядовците в селата от община Мадан ще имат
Коментари Харесай

Внуци под наем помагат на баби и дядовци в Родопите

Бабите и дядовците в селата от община Мадан ще имат внуци чартърен. Двама доброволци от България и Турция - Сузана и Неслихан, в продължение на шест месеца ще се грижат за възрастни и самотни хора по плана на сдружението " Деца със специфични потребности ", който се осъществя с поддръжката на община Мадан.

Инициативата се финансира от Европейския корпус за взаимност, посредством Центъра за развиване на човешките запаси, и се осъществя за втора поредна година. Това е самобитен образец на обществено включване, разпоредителност и социална чувствителност на младежите, която провокира огромен интерес и измежду локалната общественост, споделя ръководителката на плана Емилия Георгиева, ръководител на УС на Сдружение с нестопанска цел " Деца със специфични потребности " - Мадан.

Внуците чартърен за първи път помагаха на възрастни и самотни хора в общината като тимуровска команда предходната година. Тогава 12 доброволци от Бурса и България два месеца изпълняваха всевъзможни задания - чистиха дворове и градини, доставяха и готвиха храна, копаеха. Ако се наложи, те търсят и здравно обслужване за възрастните хора и им доставят медикаменти. Това още веднъж ще става при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

„ Внуци чартърен “ е безплатна доброволческа работа. „ Според мен бабите и дядовците на всички места по света са подготвени да създадат всичко за внуците, даже и за тези чартърен “, споделя Сузана Георгиева, която за втора година ще бъде внучка чартърен. Тя е студентка в УНСС, компетентност „ Маркетинг “, мечтае един ден да има личен бизнес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР