Баби и дядовци в родопските села завъртяха бизнес с орехови

...
Баби и дядовци в родопските села завъртяха бизнес с орехови
Коментари Харесай

Баби продават орехи за приклади на автомати

Баби и дядовци в родопските села завъртяха бизнес с орехови дървета. Старците продават материала за произвеждане на приклади за „ Калашников”, научи 24rodopi.com.

От близо година представители на компания обикалят района на Източните Родопи и спазаряват дървета, благосъстоятелност на локални стопани. Цената, която заплащат за кубик първокласен материал, пък е 250 лв..

Собствениците на дървета вадили позволение от локалните кметства, с такова пък се сдобивали от горските клиентите, които сами отрязвали спазареното дърво.

„ От края на предходната година обикалят. Много хора по селата си продадоха дърветата. Фирмата е от Пловдив или Стара Загора, не разбрахме. Казаха ни, че купували материала за приклади на автомати. Интересуват се единствено от ствола на дървото. Останалото го оставят, а хората си го нарязват за дърва за огрев. Първо се пазариха за 270 лв. за кубик, само че след това дават по 250”, разкри стара жителка на чернооченско село. Лично тя е продала два остарели ореха за приклади.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР