Баби и дядовци, ако не искате да превърнете внуците си

...
Баби и дядовци, ако не искате да превърнете внуците си
Коментари Харесай

Бабите и дядовците излагат на риск здравето на внуците си, като ги глезят

Баби и дядовци, в случай че не желаете да превърнете внуците си в бъдещи затлъстели пушачи, изложени на нараснал риск от рак, не прекалявайте с грижите си за тях, предизвестяват създателите на английско изследване, представени от в. "Дейли експрес ".

Поверяването на внуците на грижите на прекомерно отдадените баби и дядовци крие опасности за здравето им, съгласно откриватели от университета на Глазгоу, Шотландия. Причината е, че по-възрастното родителско тяло е склонно да глези децата с изкусителни лакомства, да ги подтиква към преяждане и да толерира заседяването им пред тв приемника или компютъра, вместо да окуражава заниманията и физическата им интензивност навън.

Бабите и дядовците също така принадлежат към потомство, което към момента "припалва цигари ". Така те освен излагат подрастващите на пасивно пушене, вредите от което са известни, само че и усилват вероятността внуците им да последват неприятния им образец.

За задачите на изследването, оповестено в сп. "PLOS One " и финансирано от организацията Кенсър рисърч Ю Кей, експертите са анализирали данни от 56 проучвания в 18 страни. Изследователите не са взели поради удобните прочувствени изгоди от времето, което децата прекарват с бабите и дядовците. Целта на учените е била да дефинират привичките, с които по-възрастните родители оказват въздействие върху детското здраве.

"От оценените проучвания установихме, че за майките и бащите е мъчно да разискват със своите родители проблемите с пушенето пред децата им и несъразмерното им хранене. Имайки поради, че доста майки и татковци разчитат на помощта на бабите и дядовците, това би трябвало да се промени и тематиката за здравето на подрастващите да бъде деликатно разисквана. Резултатите от разбора ни ясно демонстрират, че държанието, въпреки и неумишлено, на бабите и дядовците, крие опасности за бъдещото здраве на внуците им ", споделя ръководителката на екипа доктор Стефани Чеймбърс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР