БАБХ ще обжалва решението на Административен съд - София град,

...
БАБХ ще обжалва решението на Административен съд - София град,
Коментари Харесай

Позиция на БАБХ, във връзка с решение на Административен съд –София град

БАБХ ще апелира решението на Административен съд - София град, с което се анулира заповедта на регионалния шеф на Хасково от месец февруари 2023 година С въпросната заповед компанията „ Евролаб 2011 " беше задължена да освободи държавни пространства на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ".

Агенцията по храните не е съществена страна по делото за дейностите на регионалния шеф, само че все пак ще предприеме следващи законови дейности в отбрана на държавния интерес.

Напомняме, че Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е отхвърлила настояването на „ Евролаб 2011 " за достъп до стратегически значими зони и няма да разреши на упоменатата компания наново да получи подобен.

Решението на съда не трансформира основаната организация на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ". Агенцията продължава да прави всички действия по реализиране на формалния граничен надзор от нейната подготвеност, в това число и лабораторните проучвания на внасяните храни и артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР