Бабченко, журналист и критик на Кремъл, бе убит вчера в

...
Бабченко, журналист и критик на Кремъл, бе убит вчера в
Коментари Харесай

Кремъл за Украйна: Превръща се в опасно място за журналистите

Бабченко, публицист и критик на Кремъл, бе погубен през вчерашния ден в столицата на Украйна, където живееше в непринудено заточение, написа Българска телеграфна агенция. Той бил убит в тил, до момента в който влизал в жилището си.

Жена съобщила по телефона в службата за незабавна помощ, че е намерила брачна половинка си в кръв в дома им, прецизираха от полицията и обявиха, че убийството на Бабченко е обвързвано с професионалната му работа. Самият Бабченко е твърдял преди, че е бил заплашван поради това, че разобличил ролята на Русия в спора в Източна Украйна.

Убийство на словашки проверяващ публицист и приятелката му

Адвокат по обучение, той е деец от двете чеченски войни и там е разкрил умеенето си да написа. Той е правил репортажи постоянно от предната линия. Бяга от Русия през 2017 година поради закани, като първо се открива в Чехия, а по-късно в Украйна.

Неговите сериозни репортажи за Сирия са довели до закани за живота на него и фамилията му. Журналистът се трансформира в омразна фигура за Москва. Убийството му е част от поредност от шумни убийства в Киев, не всички, от които наподобяват свързани с Русия, написа в собствен разбор Independent.
 Полицейски коли пред дома на Бабченко в деня на убийството Полицейски коли пред дома на Бабченко в деня на убийството
Кремъл осъди убийството в Украйна на Аркадий Бабченко и прикани към "истинско “ следствие на случилото се.

"Остро осъждаме това ликвидиране и се надяваме на същинско, а не на показно, следствие кой е наредил осъществяването му “, съобщи Дмитрий Песков, представителят на Кремъл. Той добави, че Украйна се трансформира в "много рисково място “ за публицистите.

"Случи се покруса, почина жител на Руската федерация, той имаше огромно семейство, което се лиши от индивида, осигуряващ прехраната им, и ние изричаме съболезнованията си на фамилията. Решително осъждаме това ликвидиране и се надяваме на същинско, а не на показно следствие за разкриването на тези, които стоят зад това ликвидиране “, сподели Песков.

Убийството на Бабченко в Киев е предизвикателство за правоохранителните органи и властта, е мнението на водача на публичното придвижване "Украинският избор е право на народа “ Виктор Медведчук и попита: "Ще намерят ли отговорните и ще ги санкционират ли? В положение ли е Киев да обезпечи обективно професионално следствие? Отчитайки, че убийството на Олеся Бузина и Павел Шеремет дори и след години не са разследвани, очакванията за това са малко “, счита Медведчук.

Политикът назова убийството на Бабченко "цинично “, защото то е "неприкрита проява на нарушение на всички правила на закона и правото “.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя през днешния ден допусна, че Киев ще упрекна Москва за убийството на съветския публицист Аркадий Бабченко.

На съвещание на Съвета за сигурност Небензя означи, че самостоятелните и опозиционни публицисти в Украйна биват наричани "агенти на Кремъл “ и ги убиват, а закононарушенията не се проверяват.

Оставка на словашкия вицепремиер поради убийството на журналиста Ян Куциак

Профилът на съветския публицист във Фейсбук е към този момент закрит, а последната му обява в Twitter е преди 19 часа и гласи: "Преди четири години военачалник Кълчицки не ме взе на този хеликоптер. Поради претоварването. Нямаше задоволително място. Час-два след тази фотография хеликоптерът беше свален. Четиринадесет души починаха. Имах шанс. Този ден се оказа втори мой рожден ден ".

Четыре года обратно военачалник Кульчицкий не взял меня на этот вертолет. Из-за перегруза. Не было места. Часа через два след това этой фотографии её сбили. Погибли четырнадцать человек. А мне повезло. Второй день рождения, получается. pic.twitter.com/LAYuu23INE
— Старшина Запаса (@StarshinaZapasa) 29 май 2018 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР