Бабата на спасените деца разказа, че те са добре, изписани

...
Бабата на спасените деца разказа, че те са добре, изписани
Коментари Харесай

Без дом след пожара в Благоевград

Бабата на избавените деца описа, че те са добре, изписани са от „ Пирогов ". „ Нашето жилище не е изгоряло, само че е мощно опушено и не можем да се върнем ".

Друг потърпевш описа, че всичко неизползваемо, опушено, черно. „ Аз имам тричленно семейство и живеем при близки. 7-годишната ми щерка не желае и да чуе да се върнем тук, тъй като се опасява ".

Снахата на старата жена, която е умряла, описа че те по принцип не живеят в Благоевград, свекърва й е живяла сама в жилището. „ Ние си дойдохме поради нещастието, само че апартаментът е в окаяно положение, тъй като допускаме, че тя е отворила вратата, с цел да види какво става. Апартаментът вътре е безусловно черен, не се виждат стени, плочки и така нататък Инсталацията на целия вход е изгоряла, мазилката е паднала, ВиК би трябвало да се възвърне, всичко е доста трагично ".

Опитваме се да отворим дарителска сметка, с цел да се помогне на блока, описа друга живуща. „ Надяваме се положителни хора да се включат, даже и институциите, да са се помогне на хората ".

Александър Балев: За всички потърпевши страната ще отпусне еднократна обществена помощ в размер на 375 лева В най-кратки периоди ще бъде обработена и пусната по сметките на хората. Аз мисля, че е по-важно, че хората са претърпели потрес и смут и би трябвало да се насочат да получат психическо консултиране. Мисля, че няма застраховани жилища.

Йорданка Стойчева, БЧК: Поддържаме близки контакти с хората, предложели сме с изключение на хранителни артикули и домашен принадлежности, належащо всичко за учениците. Ако някой има потребност и от психическа поддръжка, е добре пристигнал в БЧК. Имаме коледен благотворителен базар, всеки който желае може да даде своето подаяние за хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР