Бабата на дете със специални образователни потребности, което е било

...
Бабата на дете със специални образователни потребности, което е било
Коментари Харесай

Бой между ученици в Ахелой, шестокласници провокирали разпрата

Бабата на дете със специфични просветителни потребности, което е било насила да взе участие в „ играта “, с коментар за бруталните фрагменти

Деца от ОУ „ Христо Ботев “ в Ахелой се сбиха. Шестокласници решили да накарат момче със специфични просветителни потребности от пети клас, да „ си премери силите “ със съученик в класната стая. Зрителят, който подаде сигнала до бТВ твърди, че това не се случва за първи път, както и че досега не са взети ограничения против експанзията, описа водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

„ На публицистичната поща на бТВ бе изпратен видеоклип. На фрагментите се вижда по какъв начин 12-годишни възпитаници подтикват други деца да се бият “, разясни репортерът Елеонора Дъбова. 

Бабата на потърпевшето дете счита, че в учебното заведение нейният внук получава нужната обич и внимание от страна на управлението и личния състав. 

„ Такива деца би трябвало да се отглеждат с доста обич. Не мисля, че в учебното заведение му липсва. Всички от управлението и личния състав се отнасят с почитание към него. Нямали сме никакви проблеми до момента. Мисля, че това е индивидуален случай “, прибавя тя.

„ Не мисля, че става въпрос за пердах, а по-скоро за боричкане от страна на друго дете. Добринчо си пристигна радостен и сподели, че е взел участие в някаква игра. Ако има нещо – той нормално си споделя “, посочи дамата.

„ Не сме забелязали някой да го тормози. Той се връща радостен и благополучен “, прибавя тя.

Бабата е безапелационна, че внукът ѝ не е измъчван. Играе с всички в учебното заведение. Обича футбола и се включва във всички игри, твърди още дамата. Според нея никой не го тормози и е сюрпризирана от случката.

„ Гледах видеото през вчерашния ден следобяд. Много сме обезпокоени от случилото си. Ние сме малко учебно заведение и познаваме доста добре всички деца. Това е някакъв казус. Никога до момента не сме имали такива проблеми. Потърпевшето дете е на комбинирана форма на образование, приобщено е към всички възпитаници “, разяснява директорката на учебното заведение Юлия Атанасова.

Тя описа, че на видеото се вижда по какъв начин възпитаник от шести клас бута това дете към друго, което е в пети клас и го предизвика да влязат в някаква свада. За децата доста постоянно играта излиза отвън границата на допустимото, тъй като те не са наясно с тях, твърди още директорката. Тепърва ще се открива повода за случая. Вече обаче са известени родителите на отговорните деца.

На въпроса на репортера Елеонора Дъбова дали децата ще понесат наказване за издевателството тя отговори, че ще бъде приложена процедурата за това, тъй като са предизвикали свада. „ Ще извикаме родителите на провокаторите. Ще беседваме с децата и каквото е належащо, ще създадем “, добави тя.

„ Не съм била там. Аз научих за случката от моите възпитаници от пети клас след приключването на часовете. Веднага отидох. Едно от децата, което се е присъединило в спречкването, призна, че е било подстрекавано от шестокласници. Срещнах се и с по-големите деца. Зададох им въпроса дали биха го създали, в случай че са на мястото на детето. Не получих отговор “, споделя пък класният началник на детето Пролетина Великова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР