Баба Янка стана известна с участието си в предаването Стани

...
Баба Янка стана известна с участието си в предаването Стани
Коментари Харесай

За една година баба Янка загуби внука и сина си, но спаси чрез тях 4 живота


Баба Янка стана известна с присъединяване си в предаването " Стани богат ". В предаването тя показа, че задачата й е да завоюва пари, с които да заплати за надгробен монумент на внука си. Благодарение на знанията си, тя завърши играта с облага от 3000 лева и извърши сполучливо задачата си и на гроба на Тодор бе сложена паметна плоча със сърце и ангел.

77-годишната жена е огромен бранител на идеята донорство. Единственото, за което съжалява, е че единствено черният дроб на сина й бил кадърен. Останалите органи били заболели, а това е противопоказно за трансплантация.

За експлантацията на 26 март на място в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " пристигнаха с военния аероплан " C-27J Спартан " медици от Военномедицинска академия. Още същата вечер в столична клиника бе извършена 7-часова интервенция за имплантиране на органа.

Възрастната жена посреща с голямо облекчение новината, че реципиентът е в устойчиво положение. Щастлива е, че въпреки синът й към този момент да не е измежду живите, парченце от него ще продължи да съществува.

Самата трансплантация е траяла към 7 часа. Била е механически по-сложна поради тежкото положение на реципиента, който е бил в доста напреднал етап на чернодробно заболяване, разяснява доцент Васил Михайлов, началник на екипа, направил интервенцията. От ВМА оповестяват, че сега пациентът се намира в положително положение, екстубиран, контактен и съответен.

Екипът на доктор Сибила Маринова, управлението на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " и управлението на ВМА изрекоха своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.



Цялата интервенция по превозването до летището в Горна Оряховица, активността на медиците на място и връщането им назад е траяла общо пет часа, а при донорски обстановки точно времето е решаващият фактор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР