Баба му го отгледа от парче месо, а той я

...
Баба му го отгледа от парче месо, а той я
Коментари Харесай

Съседи след ужаса в Браниполе: Баба му го отгледа, а той я уби

" Баба му го отгледа от парче месо, а той я умъртви по подобен нечовечен метод с железен чук ". Така поданици на Браниполе разясняват убийството на 84-годишната някогашна учителка Митра Сиракова, осъществено нейния внук.

Жената не е създавала проблеми. Не по този начин обаче описват те за внука й, с който пенсионерката живеела на първия етаж от къщата.

" Редовно имаше кавги у тях. Поне един път в месеца идваше полиция ", изясни Елена Славова, която живее тъкмо до Сиракови. По думите й всички в дома пиели - и Христо, и майка му Лиляна, по-малката му сестра Мирена.

Според съседите това била повода за свадите, на които постоянно били очевидци. Именно злоупотребата с алкохол подтикнала Христо към зверството, написа " 24 часа ".

Славова описа, че допреди 2 месеца младият мъж лежал в Центъра за психологично здраве в Пловдив. Това не му било за първи път. Комшиите се опасяват, в случай че младият мъж бъде оставен на независимост.

Друг съсед - Тоско Зъбънов, споделя, че приживе баба Митра постоянно го молила да се обажда на 112 поради свадите, които вдигал внукът й. " Звъняхме на полицията, на Бърза помощ, какво да вършим ", споделя той.

По думите му хората в селото подозирали, че Христо взимал опиати. " Аз не съм го виждал несъответстващ, само че доста приказват, че е употребявал ", споделя съседът.

Бащата на Христо - Николай, умрял преди по-малко от година. Той имал гумаджийница в двора си, където и синът работел. След гибелта на родителя, работата поел 28-годишния Сираков.

" Цялото село знае, че има проблем с това момче ", сподели и кметицата Даниела Стоилова. Тя дефинира случилото се като покруса.

Окръжна прокуратура е задържала за 72 часа Сираков, чака се да внесе искане в съда за непрекъснат арест.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР