Баба Марта ще започне с предимно слънчево и много топло

...
Баба Марта ще започне с предимно слънчево и много топло
Коментари Харесай

Синоптик обяви тревожна аномалия


Баба Марта ще стартира с най-вече слънчево и доста топло време в цялата страна. По-късно на следващия ден вечерта от север ще стартира нарастване на облачността. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " синоптикът на Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.
"В събота към този момент облачността ще е забележителна. Ще има валежи от дъжд и сняг. На трети март температурите ще стигнат до 9 градуса и не се чакат превалявания през неделния ден ", съобщи той.
"През новата седмица ще има стопляне от запад с вятър - юг-югозападен. Ще се покачат доста температурите. Отново ще има температури над 15 градуса. Още в средата на идната седмица още веднъж следва нахлуването на леден въздух и превалявания ", съобщи синоптикът. Той показа, че времето през март ще е много динамично.


"През първото десетдневие ни чакат по-високи температури. Ще има превалявания към 6 март, само че от дъжд. След това се чака да нахлуе леден фронт към 7-8 март, а по-късно още веднъж стопляне ", сподели синоптикът.
"През второто се чака по-крайно намаляване на температурите. Градусите ще са ниски до нормалните. Очакват се валежи на 12-и, 13-и и 14-и, а след това още веднъж на 16-и и 17-и. Валежи ще има и от сняг през този интервал ", добави Стоев.
"Пролетта ще стартира на 20 март с динамично време. Около 22-23-и март се чакат превалявания и сняг ", сподели той. "Най-ниските температури ще се от -8 до -3, а най-високите ще доближат до +25 градуса ", съобщи Стоев. "Най-студено ще е през второто десетдневие, а през първото десетдневие ще е най-топло ", приключи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР