Баба Дора е обикновен възрастен човек от Ямболско, който гледа

...
Баба Дора е обикновен възрастен човек от Ямболско, който гледа
Коментари Харесай

Кой и защо иска да убие животните на баба Дора?

Баба Дора е елементарен възрастен човек от Ямболско, който гледа животни и се грижи за тях като собствен дечица.

...баба Дора...от няколко дни плаче, не може да спре... и на следващия ден ще плаче...може би за последно. Живее с 30-те си козички и още толкоз ярета, всички си имат имена, Гергана, Тодорка.... това са децата ѝ...не стопира да им приказва, за тях живее, с тях става и с тях ляга...тази нощ за последно...утре ще бъдат евтаназирани...всичките към 60 нейни ЗДРАВИ деца, с които тя живее и с които се изхранва. От на следващия ден баба Дора ще е празна...

Толкова болежка, сълзи и тъга видях през днешния ден...най сложната ми фотография...баба Дора искаше да я фотографирам...плаках.

Историята споделя фотограф от Ямбол снимал тъжната история на баба Дора споделена неведнъж в обществената мрежа.

Питаме се кой и за какво желае да убие животните на баба Дора? Кой има употребява от това?

Допитахме се до ветеринар дали е вярно избиването на животни в Ямболско, неговият отговор ни кара да мислим,че някой има полза от това.

Ето како показа той с нас:

Вижте всяко животно би трябвало да се изследва, и в случай че има заболели със някаква симптоматика в покрайнината тогава да се прави хуманна евтаназия. За страдание обаче, това което се прави несъмнено е закононарушение.

Ако в радиус от 10-20 км има умрели повече от 1 животно, с е прави аутопсия на умрелите и се открива заболяването само че при чума не се позволява аутопсията тъй като е заразна, клинично болните се унищожават и съмнителните също.

Но на първо място има проучвания за това само че не и проучвания от преди месец каквато е информацията.

Те избиха всичко наред и няма да покрият вредите на хората. На всичкото от горната страна евтаназията,която вършат чисто нечовечна.

Такава се пуска до прекъсване на сърдечна активност, а както се вижда от видеата на месните медии на животните се пуска малко количество инжекция и животните се гърчат безусловно до момента в който умрат.

Другото нещо което ми направи мощно усещане, са ветеринарите та част от тях бяха без маски и ръкавици а чумата е рискова, за какво не са взели ограничения в случай че животните са заболели?

Също по този начин е значимо да отбележа,че при чума има 30-60 дни забрана за влизане в стопанството а както виждате има хора който умерено се разхождат в стопанствата както и служители на реда.

Видео може да видите ТУК

*Снимка: Фейсбук - Даниел Стефанов
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР