Инжекции срещу COVID и зимен грип, представени за рискови групи в Шотландия

...
BA.2.86, класифициран като представляващ интерес вариант“, беше открит в Шотландия
Коментари Харесай

BA.2.86, класифициран като „представляващ интерес вариант“, беше открит в Шотландия на 16 август. По-малко от две седмици по-късно, на 29 август, беше намерено в отпадъчни води в друг район на борда на NHS.

Прочетете повече:
Какво представлява „вариантът на Pi COVID – и трябва ли да се тревожим?

Въпреки че BA.2.86 все още не се счита за вариант, който предизвиква загриженост, той има "висок брой мутации". Представители на NHS казаха, че това е най-тревожният нов щам, откакто Omicron се появи за първи път.

Щамът вече е открит в няколко държави, включително Дания, Израел и САЩ.

Покани за резервация или посетете среща за инжекциите, които вече са изпратени до отговарящите на условията. Те включват обитатели на домове за грижи, хора на възраст над 75 години и хора с отслабена имунна система, които трябва да бъдат ваксинирани от средата на октомври.

COVID наблюдение за рестартиране преди зимата на фона на опасения за нови варианти

PHS отчете 1342 случая на COVID в Шотландия през седмицата, приключваща на 27 август.

Д-р Ник Фин, директор на науката за общественото здраве в PHS, каза : „Ние продължаваме да наблюдаваме появата и разпространението на варианти на COVID-19 в Шотландия чрез нашата програма за наблюдение.

„Въпреки че не сме загрижени за текущите нива на COVID-19, идентифицирането на БА. 2,86 в Шотландия означава, че сега работим със здравните съвети, за да гарантираме, че тези, които са най-уязвими към заболяване, са защитени тази зима.

„Ваксинирането е най-добрият начин да се предпазите от сериозно заболяване и тези, които отговарят на условията, се насърчават да резервирайте или посетете срещата им, когато бъдете поканени да го направите.

„Извикването при повикване също ще помогне за облекчаване на натиска върху местните здравни съвети, които работят за изпълнение на зимната ваксинационна програма с темпове.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР