Б ях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах

...
Б ях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми

Б ях отхвърлен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на пълномощията ми.

Това съобщи към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и за освобождението му от служба.

"Тръгвам си от Министерство на вътрешните работи с високо и гордо вдигната глава. Не скърбя за нищо, което съм направил. Мисля, че от самото начало моите дейности са били в името на върховенството на закона, за запазване живота и здравето на българските жители, за запазване на публичния ред. Не се срамя от нищо. Не се укривам ", акцентира той.

Гл. комисар Иванов добави, че не се скрил и не е излязъл в болнични. "Посрещнах министъра в първия работен ден, когато пристигна тук. Посрещнах го на входа. Никога няма да се скрия. Аз съм офицер, мъж на достойнството, такива неща не са ми присъщи ", сподели още той.



"Емоционален съм, тъй като 22 години от живота ми минаха и почтено казано по никакъв метод не съм си представял, че моята кариера в Министерство на вътрешните работи ще завърши по този път. Аз знам какви са били моите дейности, знам от какво съм се управлявал ", сподели още той.

Гл. комисар Иванов акцентира, че Министерство на вътрешните работи и българските служители на реда не пазят дадена партия или не атакуват дадена партия, те пазят институции.

"Знаете какъв брой брифинги дадохме по време на тези митинги. Те не бяха ден или два. Бях обществено изслушван. За мен тогава бяха едни съвършено проведени интервенции. Колегите, които ги проведоха се оправиха чудесно. Аз поех цялата отговорност. Но да ми кажат, че съм отхвърлен, поради полицейско принуждение или на тематика социологически изследвания, скърбя ", добави още той.

По-рано позицията си за уволнението на Иванов изрази някогашният вътрешен министър Христо Терзийски в профила си във "Фейсбук ".

Отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов опонира на Закона за Министерство на вътрешните работи, написа Христо Терзийски.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи бе отхвърлен с декрет на президента Румен Радев и по предложение на Министерския съвет. Правителственото решение бе признато неприсъствено.

"Правомощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи - основен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекъснати по отношение на нарушаване на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващо се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи както пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи, по този начин и пред обществото ".

Това се показва в претекстовете към предлагането на служебното държавно управление за освобождението му, оповестени в осведомителната система за правна информация на Министерския съвет,

"Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам.

Законът доста ясно разграничава политическото от професионалното управление на министерството. Затова и изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят пълномощията на Главния секретар на Министерството на вътрешните работи. В Решението си за отстраняването на Главен комисар Ивайло Иванов, служебното държавно управление, защото няма по какъв начин да откри друго съображение, се базира на член 36, алинея 6, т. 6 - "тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и при дейности, които накърняват престижа на министерството ", написа Терзийски.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР