Б ум на измами при покупки в интернет. Сигнали от

...
Б ум на измами при покупки в интернет. Сигнали от
Коментари Харесай

Бум на измами при покупки в интернет, как да се предпазим

Б разум на измами при покупки в интернет. Сигнали от консуматори, заплатили за артикули, а останали с празни ръце, заливат форумите за неточни търговци. В други случаи – получените артикули по нищо не се доближавали до поръчаните. Може ли да платиш за нещо, а да получиш нищо? Отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „ ”.

Дефектни и счупени мебели вместо нови столове и маса. Така завършва извършването на покупки за Илина Монева от Бургас. Преди дни от страница за продажби във Фейсбук тя харесва комплект мебели за новия си дом. Обявата я притегля с атрактивната цена от 280 лева и по тази причина взема решение да поръча. Вместо нови мебели обаче в кашоните открива пострадвания по всички елементи на столовете и масата.

Още преди да разопакова всички кашони, търси връзка с търговеца, с цел да върне дефектните мебели.

"Обясних, че масата е дефектна, няма по какъв начин да я вземем и бихме желали да я върнем. Казаха ми, че за тези пари – това е качеството ", описа дамата.

Тогава Илина взема решение да не заплаща наложения платеж и да върне стоката, само че с цел да се отърве от нежеланата покупка, се постанова да заплати солено. Първо, за самата доставка, а по-късно и за връщането на комплекта.

Показваме офертата и на контролните органи.

"Става въпрос за нелоялна комерсиална процедура. Оправдание от вида „ За тази цена толкова”, не могат да бъдат годни ", сподели Димитър Маргаритов от КЗП.

Десетки такива сигнали откриваме и във форумите за неточни търговци в обществените мрежи. Откриването на измамниците обаче е мъчно. Затова и контролните органи постоянно са с вързани ръце след лъжливи покупки от платформи с разгласи и обществените мрежи.

Как да се предпазим от сходни измами - гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР