B любимия нa вcичĸи Гpaд пoд тeпeтaтa в пpoцec нa

...
B любимия нa вcичĸи Гpaд пoд тeпeтaтa в пpoцec нa
Коментари Харесай

Административно-учебен комплекс е новото бижу в МУ-Пловдив СНИМКИ

B обичания нa вcичĸи Гpaд пoд тeпeтaтa в пpoцec нa cтpoитeлcтвo e нoвaтa aдминиcтpaтивнo-yчeбнa cгpaдa ĸъм Meдицинcĸия yнивepcитeт. Koмплeĸcът пpeдлaгa pядĸo cpeщaнaтa ĸoмбинaция oт пeшexoдeн дocтъп дo цeнтpaлнaтa гpaдcĸa чacт, ĸoмyниĸaтивнocт, тиxa и yдoбнa yчeбнa cpeдa, ĸaĸтo и cпoĸoйcтвиe и вpъзĸa c пpиpoдaтa пopaди cитyиpaнeтo cи - в пoднoжиeтo нa Mлaдeжĸи xълм.

Административно-учебен комплекс към Медицински университет - Пловдив, кв. " Хълм на младежта "

Инвеститор: Медицински университет - Пловдив
Фаза: Инвестиционен механически план (в развой на строителство)
Година: 2021 година
Проектант: арх. Радко Тодоров
Застроена повърхност: 978,35 кв.м
РЗП (надз.): 7659,65 кв.м
Площ на парцела: 1908 кв.м
Пл. застр. = 51% (при оптимално възможни 70%)
Кинт = 4.0 (при оптимално възможни 4.5)
Процент озеленяване: 30%

Административно-учебният комплекс е нова съвременна постройка със 7 надземни и един под земята етаж, ситуирана на терен с повърхност от съвсем 2 дка. Сградата обитава в себе си голям брой образователни зали с друг потенциал за гости, лаборатории и кабинети за преподаватели и административни лица.



Основният вход е решен от бул. „ Любен Каравелов “. При влизане ни посреща пространно основно предверие с кафене и ъгъл за отдих и срещи. В централната част са ситуирани отвесните връзки – стълбище и асансьори, проектирана е още една стълбищна клетка в северната част, която ще се употребява за евакуация, написа " Градът ". Усещането за шир в общите пространства се ускорява от вътрешния атриум през няколко равнища. Водещият принцип при стратегическия дизайн е обособяването на една по-здравословна среда – физически и психически. Богато осветените и озеленени вътрешни пространства трансформират общите зони в идеално място за изчакване, диалози, отдих и желан събирателен пункт измежду ползвателите.

Повтаряемостта в организацията на общите пространства на всяко равнище и самостоятелният метод при функционалното им решение на всеки етаж дават чувство по едно и също време за целокупност и многообразие. Използвани са шумопоглъщащи настилки и пана по стените и тавана в образователните зали. Търсена е образната връзка със заобикалящите парцела зелени зони, като в същото време и отделянето на общите пространства от шума на булеварда.



Стремежът ни като проектанти е да сътворяваме чувство, не просто дизайн, да разчупваме стандарта и да формираме устойчиви планове, които да останат във времето като образци за добра архитектура. Новият образователен комплекс е модел за функционална и естетически издържана модерна постройка и предлага всички условия за една качествена образователна среда, в която ползвателите да се усещат удобно, да разпрострат капацитета и професионализма си.

Новият комплекс на Медицински университет предлага комфорт, спокойна атмосфера и отлична образователна среда в комбиниране с съвременна визия. Отличителният му дизайн, който подчертава на ортогоналните линии, дефинира средата. Използвани са модерни материали като HPL, лакобел, обшивка от натурален камък в хармонична комбинация с главната рамка, явяваща се лице на постройката.

За следващ път имахме опцията да оправдаем завоюваното през годините доверие на Възложителя и сме радостни от положителните мнения към крайния резултат на взаимната ни работа.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР