Б‘ней Б‘рит България е сериозно обезпокоен от факта, че изложбата

...
Б‘ней Б‘рит България е сериозно обезпокоен от факта, че изложбата
Коментари Харесай

Бней Брит: Изложба поругава жертвите на Холокоста

Б‘ней Б‘рит България е съществено смутен от обстоятелството, че изложбата „ Страната на избавените евреи “ продължава да гастролира в разнообразни градове на България.
Финансираната от министерството на културата на Република България галерия има ясно изразен ревизионистичен темперамент и се явява поругаване на паметта на жертвите на Холокоста. Това се показва в публична позиция на неправителствената организация.

Б‘ней Б‘рит остро стачкува против присъединяване на висши държавни представители в разпространяването на ревизионистка агитация, деяние, което може да торпилира скорошното приемане на република България за пълновръстен член на International Holocaust Remembrance Aliance.

Това не е просто разпространяване на ревизионистка агитация, а интензивно мероприятие на персони от ръководещата коалиция, които от години проповядват с думи и с дейности антисемитизъм и ксенофобия.

Примерите са известни и документирани освен от българските медии. Всичко това работи срещу престижа на България и на истината, която е известна от историческите документи, съхранявани в архивите на България, на Държавата Израел, на европейските страни, на Съединени американски щати и други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР