Б ългарката Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал

...
Б ългарката Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал
Коментари Харесай

Мирела Демирева е на финал: Исках го и дадох всичко от себе си

Б ългарката Мирела Демирева стигна до втори следващ олимпийски край на скок височина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демирева завоюва сребро на Игрите в Рио де Жанейро преди пет години ,

а през днешния ден преодоля квалификациите в Токио с сполучлив финален трети опит на 1.95 метра, като усъвършенства с 4 сантиметра персоналното си достижение за сезона.
Тя имаше проблеми и на по-долните височини, като преодоля 1.82 и 1.90 метра също от трети опит.

"Направих го, с цел да ви нервирам ", разяснява с усмивка Демирева .

"Не се панирах след първите две неточности или най-малко се пробвах. Беше извънредно значимо да се събера, тъй като другояче нямаше да скачам на край. Исках този край и дадох всичко от себе си. Ако желая да се боря за медалите, ще ми би трябвало персонално достижение на финала. Вярвам, че от време на време човек се готви цялостен живот за един опит в точното време и в точното място. Защо пък на мен да не ми се случи тук. Медалите ще бъдат решени с опити над 2 метра. Така и би трябвало, това е Олимпиада ", сподели още тя.

"Щастлива съм, това са пет години работа ,

непрекъснато искане, труд, както знаете можеш да се трудиш и да не реализираш капацитета си. Щастлива съм, че съм тук и мога да скачам във финала. В последна сметка имам късмет (за медал) ", добави Демирева.

Пресявките продължиха над два часа, а за финала се класираха 14 състезателки.

"Тежко беше, само че въпреки всичко това е Олимпиада. Първите 14 влязоха във финала. Условията бяха идентични за всички. Аз се усещам добре. Този сезон диря ритъма си в скока. Но в последна сметка имам късмет, на писта съм и ще дам всичко от себе си. Работила съм доста. Стискайте ми палци ", разяснява българката.

"Изключително значимо е, че България ще има край в леката атлетика .

Това е един от най-красивите спортове. Конкуренцията е извънредно огромна. Всички бяха работили доста, бяха готови, само че някой път просто ти се пада да нямаш ден. Атлетиката тук наподобява доста почтено ", добави Демирева, която ще скача за отличие на 7 август.

Тя е удовлетворена от престоя си в олимпийското село.

"В олимпийското село е едно балонче. Щастлива съм, че съм тук. Както доста хора имах нелека година, изолираност. Тренирах сама. Когато пристигнах тук, бях доста щастлива, тъй като имаше доста хора, доста спортисти. Отново можех да върша обичаното си нещо - да вземам участие на надпревари, тъй като много мъчно се намираха през този сезон. Като цяло виждам да съм признателна ", сподели Демирева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР